Mar 072014
 

14 a

«Πολεμώντας το ‘βαριέμαι’: δρω και αναπνέω σε πείσμα των καιρών!». Αυτός είναι ο τίτλος που η ομάδα εκπαιδευτικών έδωσε στη φετινή της δράση στο 14ο Γυμνάσιο Αθηνών. Η δράση γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών (Ενδοσχολική υποστήριξη σχολείου) και αφορά παρέμβαση με θέμα την προώθηση της ένταξης και της προόδου όλων των μαθητών και μαθητριών του σχολείου.

Από τον Οκτώβρη του 2013 ανέλαβα την εποπτεία της δράσης σε συνεργασία με ομάδα εκπαιδευτικών του 14ου Γυμνασίου. Αφού εξερευνήσαμε τις ανάγκες των εκπαιδευτικών και μαθητών (μέσα από ερωτηματολόγια και προσωπικές συζητήσεις) σχεδιάσαμε μια δράση που εστιάζει στη χαρά και τη δημιουργικότητα. Υπο-ομάδες εκπαιδευτικών ανέλαβαν το συντονισμό διαφορετικών δράσεων. Άλλες εστιάζουν στη δημιουργική έκφραση (ζωγραφική, χορός, μουσική), άλλες στη μάθηση μέσα από δημιουργικά πρότζεκτ.

Τα πρώτα σημάδια είναι ενθαρρυντικά. Τα παιδιά, ως επί το πλείστον, έχουν κινητοποιηθεί, έχουν αποκαλύψει κρυφά ταλέντα, έχουν χαρεί και αυτό επιδρά και στη συμμετοχή τους στις άλλες δραστηριότητες του σχολείου.

Η δράση συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο, με το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς.

14 b

 

 Leave a Reply

(required)

(required)