Nov 152014
 

te nov 2014

όλοι μαζί και αντάμα, θα τραγουδάμε τα δίκια της ζωής

Σήμερα ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος ‘Ενδυνάμωση Εκπαιδευτικών’ για την περίοδο 2014-2015. Η Αλεξάνδρα Βασιλείου και η Λένα Ασλανίδου, συντονίστριες της φετινής ομάδας παρουσίασαν το πρόγραμμα και τον τρόπο εφαρμογής του.

Η ομάδα των 22 εκπαιδευτικών προέρχεται από νηπιαγωγεία, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση,  από ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, πρότυπα/πειραματικά, διαφορετικές περιοχές της Αθήνας (και όχι μόνο) με διαφορετικές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Συσσωρευμένα χρόνια εμπειρίας, μεράκι και δέσμευση.

Ξεκινήσαμε το πρόγραμμα εστιάζοντας στο όραμα που παρακινεί τον καθένα και την καθεμιά στο ρόλο του εκπαιδευτικού. Δουλέψαμε σε δυάδες, μοιραστήκαμε στην ολομέλεια. Ζωγραφίσαμε, ονοματίσαμε οράματα.

Αγάπη που απλώνεται. Ενδυνάμωση που ανυψώνει. Αμφίδρομη σχέση που χαροποιεί. Φύση, διαδικασία ανάπτυξης, ποικιλομορφία που δημιουργεί το όλον. Παράλληλοι βίοι, μια σύμπλευση που φωτίζει. Παιχνίδι, φως, χαμόγελο, βλέμμα που εμπεριέχει. Αγάπη, αγκαλιά, γαλήνη αποδοχή. Υπομονή και ελπίδα για το σπόρο που φυτρώνει. Κύκλος, αγάπη, αλληλεπίδραση. Σύνδεση, σχέση, ποτέ κανένας μόνος. Ραχοκοκαλιά, ελιγμός και σταθερότητα μέσα σε μια συνεχή εναλλαγή. Ασφάλεια με ανοίγματα, προστατεύει αλλά δεν πνίγει, δίνει δυνατότητα και αποδοχή σε αυτό που υπάρχει εσωτερικά. Ελευθερία για συνδιαλλαγή, να ακούς, να βλέπεις, να επιτρέπεις τις εμπειρίες. Κίνηση και όχι ακινησία. Αγάπη, φεύγεις από τον ρόλο και έχεις την ελευθερία να ρέεις. Μαθαίνω, ψάχνω, διδάσκω. Χαρά και δημιουργία, τόπος που θα χαίρεσαι να είσαι εκεί. Θάλασσα, απέραντη, δεν ξέρεις που θα σε βγάλει – απεραντοσύνη που έχει μονοπάτια και με ηρεμία και με τρικυμία. Λιβάδι, καταφύγιο για το όνειρα. Αγκαλιά, προσφορά, νοιάζομαι. Ομαδικότητα, συλλογικότητα, ανήκειν. Τα παιδιά είναι οι φύλακες της ψυχής. Να αυτοκαταργηθώ, χώρος για σκέψη, χαμόγελο, γνώση της ιστορίας σου, αναγνώριση και περηφάνια για αυτό που είσαι, χωρίς περιορισμούς. Μονάδα μέσα στη συλλογικότητα.

Όμορφη μέρα η σημερινή. Καλά ξεκινήσαμε. Τις επόμενες εβδομάδες, οι μικρές ομάδες που σχηματιστήκαν, θα συναντηθούν σε δικό τους χώρο και χρόνο. Να είστε καλά όλοι και όλες. Καλοτάξιδο να είναι το πρόγραμμα. Καλή αντάμωση στην επόμενη ολομέλεια του Γενάρη.

Ένα κλικ εδώ για φωτογραφίες από τη συνάντηση…

 Leave a Reply

(required)

(required)