Nov 122014
 

Αφίσα - ΞΕΝΟΣ

Ξένος: Μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα του σήμερα

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014, ώρα 7.00 μ.μ.

137ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών,  Αλκίφρονος 51-55,  Κάτω Πετράλωνα  (10΄ από τον σταθμό)

Η Ομάδα για την Κινηματογραφική Λέσχη (γονείς και εκπαιδευτικοί) με τη συνεργασία του Σχολικού Συμβούλου, της Ένωσης Γονέων του 3ου Διαμερίσματος και των Συλλόγων Γονέων των δημοτικών σχολείων της περιοχής έχει θέσει ως στόχο της την διοργάνωση πολιτιστικών (και ευρύτερα κοινωνικών) εκδηλώσεων και συζητήσεων στα σχολεία της περιοχής μας – ώστε να αποτελέσουν μικρά πολιτιστικά κέντρα που να ακτινοβολούν στη γειτονιά. Τέτοιες εκδηλώσεις μπορεί να είναι κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, συζητήσεις για διάφορα θέματα κτλ.

Αυτό το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση με θέμα τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν καταφύγει στη χώρα μας, τη στάση της ελληνικής πολιτείας, την αλληλεγγύη, την αποτροπή, τις συνθήκες στα “προαναχωρησιακά κέντρα”.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

Ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, που θα θίξει το θέμα των συλλογικών απελάσεων (απωθήσεων) και την διακινδύνευση ζωών στην πύλη της Ευρώπης. Θα παρουσιάσει σχετικά στοιχεία και οπτικοακουστικό υλικό.

Η Δανάη Αγγελή, μέλος της Ομάδας Μετανάστευσης  του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) που θα παρουσιάσει τα κύρια συμπεράσματα από πολύ πρόσφατη έρευνα (MIDAS) με θέμα την αξιολόγηση της σχέσης κόστους-αποτελεσματικότητας των πολιτικών ελέγχου της παράτυπης μετανάστευσης όπως και της Διαχείρισης Ασύλου στην Ελλάδα

Ο Γιονούς Muhammadi, από το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων (ένα πολυεθνικό δίκτυο οργανώσεων προσφύγων) που θα αναφερθεί κατά τρόπο βιωματικό στο προφίλ των προσφύγων (τους λόγους για τους οποίους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, τα προβλήματα και τα βάσανα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, τις ανάγκες και τα προβλήματα στη χώρα υποδοχής). Θα παρίστανται μετανάστες και πρόσφυγες που θα λάβουν το λόγο και θα συνεισφέρουν στη συζήτηση.

 Leave a Reply

(required)

(required)