ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, είπαν...

Το πρόγραμμα Ενδυνάμωση Εκπαιδευτικών με βοήθησε όχι μόνο στην επικοινωνία με τους μαθητές αλλά και στην αυτογνωσία μου με όλα τα σχετικά (αυτοκριτική, αναλογισμος της πορείας μου)

Γ.Π. – καθηγητής Β/θμιας σε ιδιωτικό σχολείοΕνδυναμώθηκα... που σημαίνει ότι:

Επανασυνδέθηκα με το βαθύτερο όραμά μου, αυτό που με οδήγησε στον εκπαιδευτικό χώρο.

Έμαθα, επιτέλους, να επιτρέπω στη δυσλειτουργία να υπάρχει, χωρίς να απελπίζομαι... και να παραμένω προσηλωμένη σε ό,τι λειτουργεί.

Ξαναβρήκα τη εσωτερική δύναμή μου κάνοντας μια διαδρομή προς τον βαθύτερό μου εαυτό,

Σταμάτησα να ξοδεύομαι ακατάπαυστα στην προσπάθεια να αλλάξω τους εξωτερικούς παράγοντες που με περιόριζαν...

ΑΛΛΑΞΑ ΤΡΟΠΟ, ΑΛΛΑΞΑ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ...

Αναλογίστηκα τη ζωή μου και έτσι ήρθα πιο κοντά στους μαθητές μου... και άρχισα πραγματικά να απολαμβάνω τη διδασκαλία..

Αντιμετωπίζω πλέον τις προκλήσεις με ανανεωμένο κουράγιο...

Νοιώθω πραγματικά ευγνώμων στους διοργανωτές...

Χρυσή Βιδαλάκη, εκπαιδευτικός στο 2ο Λύκειο ΗλιούποληςΜέσα από το Πρόγραμμα της ενδυνάμωσης επιτυγχάνονται οφέλη ατομικά και ομαδικά. Σε προσωπικό επίπεδο ξανασυνδέεσαι με το όραμά σου και βρίσκεις την δύναμη που είναι κρυμμένη μέσα σου. Σε ομαδικό επίπεδο γίνεται αντιληπτή η αξία του "άλλου" σε μια σύνθετη διαδικασία όπως η εκπαίδευση και ότι είναι καλύτερο τα μέρη να συνεργάζονται παρά να αντιπαρατίθενται.

Οι συναντήσεις-διεργασίες με τους συντονιστές του προγράμματος και την ολομέλεια της Ομάδας κάθε δίμηνο ήταν πραγματικά εμπειρίες πρωτόγνωρες και αξέχαστες, όσο για τις μικροομάδες γνώμη μου είναι ότι αποδίδουν καλύτερα αποτελέσματα για τη μικροκοινωνία του κάθε σχολείου όταν τα εμπλεκόμενα μέλη είναι από το ίδιο σχολείο και μπορούν να εφαρμόσουν και πρακτικά όσα μελετούν στο εγχειρίδιο που δουλεύουν.

Βασιλεία Δηλαβέρη, Διευθύντρια 4ου Δημοτικού ΠεράματοςΣε καιρούς κρίσης, ο άνθρωπος χρειάζεται ασφαλή περιβάλλοντα από όπου η ζωή μπορεί να προχωρήσει. Έτσι ένιωθα για το πρόγραμμα και τον κόσμο του.

Λίλη Μαστιχιάδου, 3ο Γυμνάσιο Παλαιού ΦαλήρουΤο πρόγραμμα Ενδυνάμωση Εκπαιδευτικών κάνει αυτό ακριβώς που λέει: Ενδυναμώνει Εκπαιδευτικούς! Εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται, παλεύουν, πονάνε, γελάνε, αμφιβάλλουν, θεωρούν, αναθεωρούν... Και είναι εκεί, στην τάξη τους & στα παιδιά τους... Η Ενδυνάμωση είναι ένα Μπράβο και μια αγκαλιά για όλους μας!

Πέγκυ Φακή, Γυμνάσιο Κολλεγίου ΨυχικούΤο πρόγραμμα πέτυχε το στόχο του, να με ενδυναμώσει στη δουλειά μου αλλά και εμένα την ίδια. Η φετινή χρονιά στο σχολείο είναι κατά κοινή ομολογία πολύ πιο δύσκολη από τις προηγούμενες. Όμως αισθάνομαι πιο δυνατή και αποφασισμένη! Φέτος, ασχολούμαι με δύο etwinning projects και δυο καινοτόμα προγράμματα, πράγμα που δεν ξέρω αν θα το τολμούσα αν δεν είχα συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Απαιτούν εντατική και οργανωμένη δουλειά, δουλεύουμε με deadlines και συνεργαζόμαστε με Ευρωπαίους που είναι πολύ οργανωμένοι. Τελικά, δεν τα πάμε κι άσχημα! Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα και το χαίρονται πολύ.

Όλγα Δασουρά, 12ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου