Sep 212014
 

diapolis epimorfosi

Η Νάνσυ Παπαθανασίου και η Αλεξάνδρα Βασιλείου συμμετείχαν ως επιστημονικοί συνεργάτες και μέλη της ομάδας επιμορφωτών στο πρόγραμμα Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε πριν λίγους μήνες (2010-2014). Η ανατροφοδότηση των εκπαιδευτικών θετική και η δικά μας αίσθηση επίσης.

Γράφει η Ζωή Παπαναούμ (επιστημονική υπέυθυνη του προγράμματος) στην εισαγωγή του απολογισμού:

Από το 2010 μέχρι σήμερα έγιναν πολλά για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στο πολυπολιτισμικό σχολείο: σχεδιάσαμε, δοκιμάσαμε, αναστοχαστήκαμε, κάναμε βήματα μπροστά. Οι εκπαιδευτικοί που ανταποκρίθηκαν στο εγχείρημα μας για ‘επιμόρφωση’ που υποστηρίζει το έργο του σχολείου και κινητοποιεί για μια συνεχή περιδιάβαση στα μονοπάτια της γνώσης, είναι σήμερα χιλιάδες. Χωρίς φειδώ του προσωπικού τους χρόνου, με κίνητρο την πρόοδο των μαθητών τους, έμαθαν, δοκίμασαν, αναστοχάστηκαν.

Η δυναμική που έχει αναπτυχθεί τα τέσσερα αυτά χρόνια, καθώς και οι πολλές επιτυχείς πρακτικές σε όλα τα επίπεδα, εγγυώνται, θέλουμε να πιστεύουμε, τη συνέχεια. Με την ολοκλήρωση της Δράσης, η ιστοσελίδα μας θα συνεχίσει να αποτελεί βήμα ενημέρωσης και διαλόγου για κάθε ενδιαφερόμενο, φορέα ή πολίτη. Στο τευχίδιο αυτό επιχειρείται να αποτυπωθεί ευσύνοπτα η Δράση μας, ενδύοντας τα αδρομερή αριθμητικά και γεωγραφικά στοιχεία με την αντίληψή μας για τη στόχευση της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και πλαισιώνοντας τα με τις μεθοδολογικές μας επιλογές.

Με ένα κλικ εδώ μπορείς να δεις τη δράση με μια ματιά (αρχείο pdf).

Το εκπαιδευτικό υλικό που παρήγαγε το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

 Leave a Reply

(required)

(required)