Dec 102008
 

Χρειάζεται να δημιουργήσουμε χώρο για να εκφραστούνε οι διάφορες πλευρές κι οι οπτικές τους και κυρίως να έρθουνε σε ουσαστική συνδιαλλαγή, όσο κι αν φαντάζει αδύνατο στη πολωμένη ατμόσφαιρα που βιώνουμε αυτές τις μέρες και που εκφράζεται μέσα από τη σύγκρουση πολιτών με την αστυνομία.

Από το blog troktiko η έκφραση μιας άλλης οπτικής:

“Με τεράστιο κίνδυνο να «πέσουν όλοι να με φάνε», θα πω αυτό που σκέφτομαι και πιστεύω ότι δεν μπορεί να είμαι η μόνη!

Ξεκαθαρίζω, δε, ότι ουδεμία σχέση έχω με την ελληνική αστυνομία, ούτε έχω γκόμενο μπάτσο, ούτε πατέρα αξιωματικό, ούτε γιο ειδικό φρουρό, ούτε τίποτα.
Η μοναδική σχέση μου με την ελας περιορίζεται στην έκδοση της ταυτότητας μου πριν κάμποσα χρόνια και σε κάτι γνήσια υπογραφών κατά καιρούς!

Ότι υπάρχουν κακοί μπάτσοι υπάρχουν.
Ίσως και πολλοί.
Όπως υπάρχουν και κακοί δημόσιοι υπάλληλοι και….

είναι πάρα πολλοί, όπως υπάρχουν και κακοί δημοσιογράφοι και είναι ομοίως πάρα πολλοί, όπως υπάρχουν και κακοί ταρίφες και είναι και αυτοί πάρα πολλοί, και ιδιωτικοί υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι κ.ο.κ.

Θα πεις… ένας κακός μπάτσος μπορεί να σκοτώσει…
ΟΚ… και ένας κακός γιατρός μπορεί να σκοτώσει και ας μην έχει όπλο!
Ειδικά ένας κακός δημοσιογράφος μπορεί να είναι ηθικός αυτουργός πολλών φόνων εκεί έξω!
Δεν θα σου πω, δε, για το καθημερινή ψυχολογική βία και τους πολλούς μικρούς και αλλεπάλληλους θανάτους που μπορεί όλοι μας να βιώσουμε από κάθε έναν που δεν κάνει σωστά την δουλειά του!

Και ο μπάτσος όπως και συ είναι γιος, πατέρας, αδερφός, σύζυγος.
Και ο μπάτσος όπως και συ είναι άνθρωπος και μπορεί να κάνει λάθη.
Και ο μπάτσος όπως και συ έχει όρια και αντοχές.

Ένας κακώς εκπαιδευμένος μπάτσος είναι σαφώς επικίνδυνος, αλλά για την κακή εκπαίδευσή του δεν φταίει αυτός, όμως εσύ αυτόν χτυπάς.
Ένας μπάτσος με λάθος εντολές μπορεί να γίνει ένας μπάτσος δολοφόνος, αλλά και πάλι δεν φταίει αυτός, όμως εσύ αυτόν βρίζεις.

Σκέφτηκε κανείς πόσες ώρες άϋπνοι, νηστικοί και κουρασμένοι είναι όλες αυτές τις μέρες αυτοί οι εργαζόμενοι? Γιατί, και ο μπάτσος εργαζόμενος είναι, δεν ασκεί το μπατσιλίκι ως χόμπυ!
Σκέφτηκε κανείς τί μισθούς παίρνουν αυτοί οι άνθρωποι, σε τί συνθήκες καλούνται να δουλέψουν και κάτω από ποια ψυχολογική πίεση?

Έχουμε πέσει όλοι πάνω τους και τους πυροβολούμε και μεις με την σειρά μας, όλους ανεξαιρέτως.

Παρεμβαίνει η αστυνομία, γιατί παρενέβει? Απουσιάζει η αστυνομία, το κράτος είναι ανοχύρωτο. Εμφανίζεται η αστυνομία, προκαλεί. Συλλαμβάνει ο μπάτσος, γιατί συνέλαβε? Δεν συλλαμβάνει ο μπάτσος, γιατί δεν κάνει κάτι? Πετάει ο μπάτσος χημικά, ενοχλούνται οι κάτοικοι. Δεν πετάει ο μπάτσος δακρυγόνα, γιατί δεν απώθησε τους αναρχικούς? Γιατί γιατί γιατί…. Τί να σου κάνουν πια και αυτοί?

Έχουνε μια εξουσία στα χέρια τους την οποία αν την χρησιμοποιήσουν τους κράζουμε και αν δεν την χρησιμοποιήσουν …. πάλι τους κράζουμε!!!

Λαός, αναρχικοί και δημοσιογράφοι όλοι εναντίον τους!

Πυροβολούν στον αέρα για εκφοβισμό και τρέχουμε όλοι να μαζέψουμε τους καλύκες – αποδείξεις του τεράστιου εγκλήματος!
Έχω μια απορία τελικά: Τί σκατά τους το δίνουν το όπλο αφού δεν μπορούν να το κάνουν τίποτα?
Δώστε τους εκεί ένα στυλό και βάλτε τους να κόβουν κλήσεις.
Αλλά και εκεί, πάλι τους βρίζουμε. Πάλι οι μπάτσοι φταίνε αν εμείς έχουμε παρκάρει πάνω στην γωνία, σε στάση λεωφορείου ή μπροστά από ράμπα αμεα!

Όχι, δεν δικαιολογώ τον μπάτσο που σκότωσε το παιδάκι. Σε καμιά περίπτωση. Είναι δολοφόνος και πρέπει να σαπίσει στην φυλάκη μαζί με κάθε άλλον δολοφόνο εκεί έξω.
Αλλά δεν γίνεται για όλα πια να φταίνε οι μπάτσοι.
Ούτε γίνεται να πληρώνουν αυτοί μια ζωή την νύφη.

Τα έχεις με το σύστημα, την διαφθορά, τους πολιτικούς, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό? ΟΚ, και γώ μαζί σου… Ο Καραμανλής όμως, την ώρα που εσύ επιτίθεσαι κατά των μπάτσων, τους πετάς πέτρες, τους βρίζεις την μάνα και τους φτύνεις κατάμουτρα, κάθεται στον ζεστό του καναπέ και σε παρακολουθεί ατάραχος τρώγοντας ποπ κορν και φορώντας την ζεστή ρομπίτσα του!

Οι μπάτσοι δεν είναι ρομπότ.
Και ομολογώ, ότι αν ήμουν και γω στην θέση τους, με τόση πίεση από τους «πάνω» και από τα μ.μ.ε., με τόση ανοργανωσιά των ανωτέρων τους, με τόση κούραση από τις αδιάκοκες οδομαχίες, με τέτοια ψυχολογία από το εγκληματικό λάθος ενός συναδέλφου, με τόση πέτρα, τόσο καδρόνι, τόσο βρισίδι, τόσο καπνογόνο, ειλικρινά ούτε και γω ξέρω τί θα έκανα!

Υ.Γ.(1) Συγχωρέστε με για το μακροσκελές μου μειλ
Υ.Γ.(2) Στην δημοκρατία (?) πρέπει να ακούγεται και η άλλη άποψη”.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

 Leave a Reply

(required)

(required)