Dec 132016
 

Το blog του Processwork Hub έκλεισε τα δέκα του χρόνια. Μέσα σε αυτά τα χρόνια δέχτηκε επισκέψεις από γνωστούς και άγνωστους. Τα στατιστικά του wordpress αναφέρουν 1.502 ποσταρίσματα, 56.201 επισκέπτες με 154.650 αναγνώσεις.

Το blog ξεκίνησε λιτά, με ανακοινώσεις για δραστηριότητες του Processwork στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, άρθρα και βίντεο. Όσο τα πράγματα γύρω μας άρχισαν να κλονίζονται, το blog άρχισε να παίρνει θέση. Με αρχή το σεβασμό στη διαφορετικότητα και στην ποικιλομορφία του κόσμου, ενθαρρύνει το διάλογο. Ένα διάλογο που πιστεύει ότι πρέπει να γίνεται δια ζώσης, σε φόρουμ, συναντήσεις, μαζώξεις ανθρώπων. Το blog είναι ένας από τους τρόπους μας να παραμένουμε σε επαφή μαζί σας. Να μοιραζόμαστε αυτά που αγαπάμε, αυτά που μας δίνουν ελπίδα, αυτά που μας προβληματίζουν.

Το διαδίκτυο έχει αλλάξει κώδικες. Παλιά, έμπαινες σε ένα site,  σε ένα blog και διάβαζες κείμενα. Τώρα, ανοίγεις το facebook και όλα είναι εκεί στον τοίχο σου – ολιγόλογα, πιο εικονογραφημένα, με λιγότερο χρόνο για αναστοχασμό και ανάλυση.  Μεγαλύτερη ταχύτητα ερεθισμάτων, λιγότερος χρόνος για απορρόφηση.

Έχουμε επηρεαστεί κι εμείς από τους κώδικες της εποχής. Εδώ είμαστε όμως, με λίγο πιο αραιή παρουσία. Για να δούμε. Tι θα φέρει η επόμενη δεκαετία αυτής της γωνιάς του διαδικτύου;