Apr 152007
 

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών
17 – 22 Απριλίου 2007
Αθήνα

Από το Δελτίο Τύπου της διοργάνωσης:

”Εβδομάδα επιστήμης ξεκινά στην Αθήνα, με ελεύθερη είσοδο, στις 17 Απριλίου: από τον Μπετόβεν και τον Νταλί μέχρι τον Τουταγχαμώνα, από τον Αϊνστάιν και τον Μπορ μέχρι τον Δημόκριτο, από τις κατσαρίδες και τους ελέφαντες μέχρι τους ιούς και τα βακτήρια, από τις κλιματικές αλλαγές και τους φωτονικούς κρυστάλλους στις αλλεργίες και τις μεταμοσχεύσεις, από την κώφωση και τη γήρανση στην απιστία. Όλα αυτά με επιστημονική, αλλά και κινηματογραφική ματιά.

Ψάξαμε από τη Σενεγάλη μέχρι τη Δανία, από τον Καναδά μέχρι την Ιαπωνία, από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι τη Βραζιλία και τη Χιλή, βρεθήκαμε σε 18 χώρες και είδαμε 80 ταινίες από 17 επιστημονικά πεδία. Διαλέξαμε 36 ταινίες, για να τις προβάλουμε σε 6 μέρες και θα βραβεύσουμε τις 7 καλύτερες.

To CAID παρουσιάζει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών που θα πραγματοποιηθεί από 17 έως και 22 Απριλίου 2007, στην Αθήνα και στοχεύει στην προώθηση και τη διάδοση της επιστημονικής γνώσης. Στόχος του CAID παραμένει σταθερά η γνωριμία του κοινού με την επιστήμη μέσω του σινεμά. Το φεστιβάλ διοργανώνεται για δεύτερη φορά από το Κέντρο Εφαρμοσμένου Βιομηχανικού Σχεδιασμού (CAID) σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση σε μια μοναδική για την Ελλάδα προσπάθεια να έρθει το κοινό κοντά σε επιστημονικά θέματα. Πρόκειται, ουσιαστικά, για την κωδικοποίηση ή μάλλον αποκωδικοποίηση της επιστημονικής γνώσης μέσα από ταινίες η παραγωγή των οποίων έχει σχεδιαστεί για τηλεοπτική ή κινηματογραφική προβολή και απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών θα απασχολήσουν ταινίες –από την Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία- επιστημονικού ενδιαφέροντος από τα πεδία, μεταξύ άλλων, της ιατρικής, της γενετικής, της βιολογίας, της ανθρωπολογίας, της βιομιμητικής, της κοσμολογίας και των νέων τεχνολογιών. Τέλος, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα δοθούν επτά βραβεία σε ισάριθμες ταινίες που θα επιλέξει η Διεθνής Επιτροπή Βραβείων η οποία αποτελείται από προσωπικότητες του επιστημονικού, κινηματογραφικού και δημοσιογραφικού χώρου.

Η επιστήμη μιλά στην κοινωνία. Κάθε ταινία που βασίζεται σε πραγματικά και τεκμηριωμένα στοιχεία, εκθέτει τα προβλήματα, προσφέρει ακόμη και λύσεις, ενώ αγγίζει το κοινό περισσότερο από οποιοδήποτε μέσο, αφυπνίζει και προωθεί τη δράση όλων μας. ”

Διοργανωτής CAID
Σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση
Ώρα έναρξης προβολών: 16.00
Είσοδος ελεύθερη.
Ελληνικός υποτιτλισμός.
Αμφιθέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 725 1893 – caid@otenet.gr – www.caid.gr/isffa

 Leave a Reply

(required)

(required)