Dec 202014
 

afthediki adidrasi

Την Τετάρτη που μας πέρασε η ‘Αυθεντική Αντίδραση’ πήγε στο 72ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Δύσκολη μέρα για μετακινήσεις, βροχή και κυκλοφοριακή συμφόρηση, εκλογή προέδρου Δημοκρατίας στη Βουλή, βαθμολογίες για παράδοση… Παρ’ όλα αυτά, συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου παρέα με 45 εκπαιδευτικούς και γονείς. Γόνιμη η συζήτηση μετά το θεατρικό δρώμενο, πολλοί οι προβληματισμοί για το ρόλο των εκπαιδευτικών στην αντιμετώπιση της ομοφοβίας και τρανσφοβίας. Αναγκαία η επεξεργασία όλων των θεμάτων σε μια ατμόσφαιρα που επιτρέπει τις ‘σωστές’ και ‘λάθος’ ερωτήσεις, τις ‘πολιτικά ορθές’ και μη θέσεις. Να αναρωτηθούμε παρέα, να βρούμε τρόπους που η ασφάλεια και αποδοχή θα είναι δικαίωμα κάθε παιδιού στο σχολείο.

Ευχαριστούμε θερμά το Σχολικό Σύμβουλο Χάρη Παπαδόπουλο για την πρόσκληση και τη Διευθύντρια του 72ου Δημοτικού Σχολείου Τατιάνα Σπανέλλη για τη φιλοξενία!

Σχεδιασμός δράσης – δραματουργική επεξεργασία: Λένα Ασλανίδου, Αλεξάνδρα Βασιλείου, Βέρα Λάρδη

Σκηνοθεσία: Βέρα Λάρδη

Επιμέλεια κίνησης: Βασίλης Σκαρμούτσος

Συμμετείχαν: Λένα Ασλανίδου, Αντιγόνη Αυγερινού, Αλεξάνδρα Βασιλείου, Χρυσή Βιδαλάκη, Γιάννος Ηλιάδης, Νόπη Κεχάογλου, Βέρα Λάρδη, Στέφανος Παπαθανασίου, Βασίλης Σκαρμούτσος

Συντονισμός συζήτησης: Λένα Ασλανίδου, Αλεξάνδρα Βασιλείου

Ένα κλικ εδώ για φωτογραφίες από την εκδήλωση…

 

 Leave a Reply

(required)

(required)