Feb 142015
 

quote efivos

Σεμινάριο ευαισθητοποίησης σε θέματα ομοφοβίας και τρανσφοβίας στην εκπαίδευση με τίτλο «Η Αυθεντική Αντίδραση: Ένας Διάλογος για την Ομοφοβία και την Τρανσφοβία»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ
Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Α΄ ΑΘΗΝΑΣ
Ταχ. Δ/νση: Kηφισίας 16
11526, Αθήνα
ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ: Χιόνη Μαρία
Τηλ : 210 5229997
e-mail: agygeias@dide-a-ath.att.sch.gr
ιστότοπος: http://dide-a-ath.att.sch.gr/new (σχολικές δραστηριότητες >αγωγή υγείας)

ΘΕΜΑ: Σεμινάριο ευαισθητοποίησης σε θέματα ομοφοβίας και τρανσφοβίας στην εκπαίδευση με τίτλο «Η Αυθεντική Αντίδραση: Ένας Διάλογος για την Ομοφοβία και την Τρανσφοβία»

Το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας με αφορμή την 6η Μαρτίου- Πανελλήνια ημέρα κατά της βίας στο σχολείο και σε συνέχεια της μακροχρόνιας συνεργασίας του με την κα Αλεξάνδρα Βασιλείου, Δρ Κοινωνικής Ψυχολογίας – εκπαιδεύτρια ενηλίκων και το Processwork Hub θα οργανώσει και θα υλοποιήσει για τους εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης σεμινάριο ευαισθητοποίησης σε θέματα ομοφοβίας και τρανσφοβίας στην εκπαίδευση με τίτλο «Η Αυθεντική Αντίδραση: Ένας Διάλογος για την Ομοφοβία και την Τρανσφοβία».

Το σεμινάριο θα αγγίξει ζητήματα όπως: τι είναι η ομοφοβία και η τρανσφοβία, πώς τη βιώνουν οι άνθρωποι που είναι ομοφυλόφιλοι και τρανς, πώς τη βιώνουν οι οικογένειες τους και η σχολική κοινότητα, ποιος είναι ο ρόλος των εκπαιδευτικών στην αντιμετώπισή της και χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί ένα θεατρικό δρώμενο, το οποίο έχει δημιουργηθεί από τo Processwork Hub και την Amate Performance βασισμένο σε αληθινές ιστορίες που αφορούν στους ανθρώπους της ΛΟΑΤ κοινότητας, γονείς κι εκπαιδευτικούς. Στο δεύτερο μέρος θα γίνει μία διεργασία ομάδας με τις παρευρισκόμενες/ους, με στόχο τη βαθύτερη κατανόηση των εμπειριών, το μοίρασμα διαφορετικών απόψεων, συναισθημάτων και εμπειριών γύρω από το θέμα. Το θέμα του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου έχει πολλές διαφορετικές διαστάσεις κι αποχρώσεις, όπως επίσης και ένα ευρύ φάσμα αντιδράσεων όσον αφορά στην ορατότητα και την αποδοχή. Στο θεατρικό δρώμενο δεν θα μπορούσαν, εκ των πραγμάτων, να συμπεριληφθούν όλες οι απόψεις και στάσεις. Ελπίζουμε ωστόσο να βρουν χώρο στη διεργασία που θα ακολουθήσει.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαρτίου στο 14ο Γυμνάσιο Αθήνας (Αν. Ζίννη 28, Κουκάκι, ΜΕΤΡΟ Συγγρού-Φιξ, τηλ. 210 9227230) και ώρες 18.00-20.00. Λόγω του βιωματικού του χαρακτήρα απευθύνεται σε 35 εκπαιδευτικούς. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά στο: agygeias@dide-a-ath.att.sch.gr μέχρι την Πέμπτη 5/3/2015. Οι αιτήσεις θα περιλαμβάνουν πλήρη στοιχεία και τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για την τελική συμμετοχή τους με έγγραφο που θα σταλεί ηλεκτρονικά στις σχολικές μονάδες και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας και στην ιστοσελίδα του Γραφείου Αγωγής Υγείας.

ΣΥΝ: ΑΙΤΗΣΗ

Ο Διευθυντής
της Δ. Δ. Ε. Α΄ Αθήνας

Λεωνίδας Μάντζος Phd, MSc, MEd