Nov 222018
 

9η ΗΜΕΡΙΔΑ της Ε.Ε.Ψ.Ε.

Κοινωνικές και Πολιτικές Διαστάσεις της Ψυχοθεραπείας

Η Ψυχοθεραπεία Απαντά στις Προκλήσεις της Εποχής μας

Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου 2018,  Ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ»

Η Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος διοργανώνει το Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ», τήν 9η κατά σειράν Ημερίδα με θέμα: «Κοινωνικές και Πολιτικές Διαστάσεις της Ψυχοθεραπείας. Η Ψυχοθεραπεία Απαντά στις Προκλήσεις της Εποχής μας».

Η Ημερίδα περιλαμβάνει εισηγήσεις και συζητήσεις Στρογγυλής Τραπέζης με συγκεκριμένο άξονα συζήτησης βάσει των κατωτέρω θεματικών ενοτήτων (π.χ. οι ρόλοι των ψυχοθεραπευτών στα σύγχρονα κοινωνικά και πολιτικά πλαίσια, η πρόληψη, οι σοβαρές διαγνωστικές κατηγορίες κλ.π.), καθώς επίσης και Βιωματικά Εργαστήρια όπου θα αναδειχθούν η φιλοσοφία και ο τρόπος εφαρμογής των διαφόρων προσεγγίσεων (βλ. σχετικό pdf ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ).

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

1. Οι νέοι ρόλοι του Ψυχοθεραπευτή απέναντι στα σύγχρονα κοινωνικά και πολιτικά φαινόμενα: κοινωνική, οικονομική, προσφυγική κρίση.

2. Κοινωνικές και Πολιτικές Επιδράσεις στην κλινική πρακτική της Ψυχοθεραπείας: Πλαίσια Εργασίας, Παρέμβαση σε Κρίση, ο Ρόλος της Κοινωνίας, της Οικογένειας, του Σχολείου και των ΜΜΕ.

3. Ψυχοθεραπεία και Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση. Δομές ψυχικής υγείας. Ο Ψυχιατρικός Κοινοτισμός.

4. Ψυχοθεραπεία και Υγεία: Πρόληψη, Πρώιμες Παρεμβάσεις σε Υγιείς Πληθυσμούς (γονείς, μαθητές, έφηβοι, επίτοκοι, ηλικιωμένοι).

5. Γιατί η Ψυχοθεραπεία είναι αναγκαία στις σοβαρές διαγνωστικές κατηγορίες;

Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ για τους επαγγελματίες και 30 ευρώ για τους εκπαιδευόμενους-φοιτητές.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων στον χώρο διεξαγωγής της Ημερίδας (Ξενοδοχείο«ΑΜΑΛΙΑ»), θα τηρηθεί αυστηρά συγκεκριμένη αναλογία επαγγελματιών-εκπαιδευομένων καθώς επίσης και σειρά προτεραιότητας.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία η διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία τής ΕΕΨΕ είτε τηλεφωνικώς (210 6460833 Δευτέρα & Τετάρτη 5.00-800 μ.μ.) ή στα e-mails της Εταιρείας (nopg@otenet.gr, info@nopg.gr)

Ένα κλικ εδώ για το πρόγραμμα της Ημερίδας

Ένα κλικ εδώ για τη Δήλωση Συμμετοχής