ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΕΣ

Αλεξάνδρα Βασιλείου

Αλεξάνδρα Βασιλείου, Ph.D., Dipl. PW


Η Αλεξάνδρα Βασιλείου είναι διδάκτορας Κοινωνικής Ψυχολογίας κι έχει εκπαιδευτεί στην προσέγγιση του Processwork, και στην Γενική Θεωρία των Συστημάτων για Εφαρμογές στις Επιστήμες του Ανθρώπου. Με μακρά εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων και την εκπαίδευση στην επικοινωνία και την επίλυση συγκρούσεων, ασχολείται με την ανάπτυξη δεξιοτήτων συντονισμού ομάδας και ηγεσίας από το 1996. Εργάζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων.

Ως υπεύθυνη εκπαίδευσης σε θέματα Επικοινωνίας, Επίλυσης Συγκρούσεων και Διεργασίας Ομάδας, έχει συνεργαστεί με προγράμματα επιμόρφωσης του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ), του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων, του Ελληνοαμερικάνικου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλεγίου Ψυχικού), του Προγράμματος Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών, καθώς και με Δημόσια σχολεία στην Αθήνα και στην περιφέρεια.

Ως εκπαιδεύτρια προσωπικού και επόπτρια δυναμικής ομάδας έχει συνεργαστεί με τοπικές ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς, όπως, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων - Άρσις, Secours Islamique France, Διοτίμα, κ.α.. Έχει κάνει την επιστημονική επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης του εγχειριδίου "Ενδυνάμωση Ηγεσίας" και είναι υπεύθυνη εφαρμογής του προγράμματος στην Ελλάδα. Είναι ιδρυτικό μέλος του Processwork Greece και του Processwork Hub.



Βέρα Λάρδη

Βέρα Λάρδη


Η Βέρα Λάρδη έχει εκπαιδευτεί στην προσέγγιση του Ψυχοδράματος (Κέντρο Ψυχοδραματικών Συναντήσεων Αθηνών, 2014-2018), την Υποκριτική (Δραματική Σχολή Εθνικού θεάτρου, 1998-2001) το Θέατρο και την Ιστορία Τέχνης (Wolverhampton University, 1995-1998). Εκπαιδεύτηκε στο Θέατρο Playback (Εταιρεία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας Παλμός, 2005).

Εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Συντονίζει βιωματικά εργαστήρια με θέμα την περιθωριοποίηση, την επικοινωνία και την εργασιακή εξουθένωση, για επαγγελματίες που εργάζονται στο θέατρο, την εκπαίδευση, την παροχή υπηρεσιών υγείας και ψυχοκοινωνικής στήριξης (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τμήμα Ιατρικής πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη, Greek School of Playback Theater). Ασχολείται με την εμψύχωση ομάδων που βιώνουν περιθωριοποίηση σε καλλιτεχνικές δράσεις θεάτρου κοινότητας (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2015, 2019, Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων Άρσις, περιοδικό δρόμου "Σχεδία", Processwork Hub, ΚΕΘΕΑ-Νόστος, ΚΕΘΕΑ-Εξάντας ). Είναι μέλος της ομάδας Playback Ψ και έχει εργαστεί ως επαγγελματίας ηθοποιός ( Εθνικό Θέατρο, Νέας Σκηνή Λευτέρη Βογιατζή, Θέατρο του Νέου Κόσμου κ.α.)

Είναι δημιουργός του Art in Perspective, ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Εφαρμοσμένου Θεάτρου Playback Ψ και των ομάδων Refraim Team και Amate Performance. Είναι μέλος της IAGP (International Association for Group Psychotherapies and Group Processes).



Λίλη Βασιλείου

Λίλη Βασιλείου, Ph.D., Dipl. PW


Η Λίλη Βασιλείου είναι διδάκτορας Ψυχολογίας κι έχει εκπαιδευτεί στην προσέγγιση του Processwork, και στην Γενική Θεωρία των Συστημάτων για Εφαρμογές στις Επιστήμες του Ανθρώπου. Εργάζεται στην Ελλάδα και διεθνώς σαν εκπαιδεύτρια ενηλίκων, συντονίστρια ομάδων και διαμεσολαβήτρια συγκρούσεων και σύμβουλος οργανισμών. Είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού των μεταπτυχιακού προγραμμάτων σπουδών του Process Work Institute στο Πορτλαντ, Όρεγκον (2001 - σήμερα), και υπεύθυνη διδασκαλίας βιωματικών σεμιναρίων στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ). Ήταν μέλος του διδακτικού προσωπικού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Αντιμετώπιση του Πόνου" το οποίο πραγματοποιήθηκε σε σύμπραξη του Εργαστηρίου Ιατρικής Ψυχολογίας της Ιατρικής Σχολής (Ψυχιατρική Κλινική) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το Γενικό Τμήμα Βασικών ιατρικών Μαθημάτων του Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Έχει δουλέψει στο χτίσιμο συνεργασίας (teambuilding) με τα μέλη της Ζωντανής Βιβλιοθήκης, το προσωπικό του ψυχιατρικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Γ. Παπανικολάου, καθώς και με τις ομάδες εμψυχωτών των Δημιουργικών Εργαστηρίων Νέων (ΔΕΝ) Ξάνθης και Κομοτηνής στα πλαίσια του προγράμματος του Πανεπιστημίου Αθηνών "Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων." Είναι μέλος του International Association of Process Oriented Psychology (IAPOP) και μαζί με συναδέλφους της έχει ιδρύσει το Processwork Greece και το Processwork Hub



Λένα Ασλανίδου

Λένα Ασλανίδου MAPW, Dipl. PW


Η Λένα Ασλανίδου εργάζεται στην Ελλάδα και διεθνώς ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων, διαμεσολαβήτρια και εκπαιδεύτρια στην επίλυση συγκρούσεων και στην Ψυχολογία με Προσανατολισμό τη Διεργασία (Process Oriented Psychology). Είναι κάτοχος του Διπλώματος του Processwork , Μ.A. στο Processwork, πτυχίο Κοινωνικής Εργασίας. Έχει εκπαιδευτεί στη Θεωρία Συστημάτων, στη Δυναμική Ομάδας και τη Θεραπεία Οικογένειας στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ). Είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας του Process Work Institute στο Portland, Oregon και ιδρυτικό μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας του Process Work Ελλάδας. Από το 1985 έως το 1989 εργάστηκε ως μέλος της Θεραπευτικής Ομάδας του Ψυχιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Γεώργιος Γεννηματάς. Από το 1999 εργάζεται ατομικά στην επαγγελματική επιμόρφωση ενηλίκων, σε θέματα Επίλυσης Συγκρούσεων, Δυναμικής Ομάδας, Συντονισμού Ομάδας, και επαγγελματική εκπαίδευση που αξιοποιεί τo Processwork (Δουλειά με Προσανατολισμό στη Διεργασία). Έχει συνεργαστεί και έχει διδάξει επί σειρά ετών στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ). Έχει επίσης συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων και με το Υπουργείο Παιδείας σε προγράμματα εκπαίδευσης καθηγητών για Προγράμματα Αγωγής Υγείας. 'Αλλες συνεργασίες αφορούν το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε προγράμματα εκπαίδευσης επιμελητών ανηλίκων, καθώς και με τις Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης 'Σχεδία', Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών & Οικογένειας, κ.α.). Είναι μέλος του International Association of Process Oriented Psychology (IAPOP) και μαζί με συναδέλφους της έχει ιδρύσει το Processwork Greece και το Processwork Hub.



Οι εκπαιδεύτριες του προγράμματος είναι πιστοποιημένες από την Grundkraft.