Mar 192015
 

poster_words_matter_low

Το Θέατρο Σηµείο και η PRAKSIS σας προσκαλούν στην παράσταση «Under –κρυµµένες φωνές»

Το θέατρο Σηµείο από τα µέσα Νοεµβρίου έως και τις αρχές Απριλίου για κάθε Πέµπτη παρουσιάζει την παράσταση «Under –κρυµµένες φωνές». Η παράσταση αφορά ζητήµατα µετανάστευσης και αποτελείται από ντοκουµέντα, λογοτεχνικά κείµενα και µαρτυρίες της πορείας ενός µετανάστη ή ενός πρόσφυγα από τη στιγµή που εγκαταλείπει την πατρίδα του µέχρι να καταφέρει να ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία.

Όπως αναφέρει στον πρόλογό του ο σκηνοθέτης της παράστασης Νίκος ∆ιαµαντής, το «Under» φιλοδοξεί να αποτελέσει µια πλατφόρµα έκφρασης, όπου κάθε Μ.Κ.Ο που έχει µεταναστευτική ατζέντα, θα της δίνεται η δυνατότητα να φωτίσει µία από τις πτυχές του πολύπλοκου αυτού κοινωνικού ζητήµατος.

Σε αυτό το πλαίσιο η PRAKSIS, συµµετέχοντας στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία «Οι λέξεις µετράνε!» σας καλεί στη 1 Απριλίου 2015 να δείτε την παράσταση και να συµµετέχετε κατόπιν σε ένα σχολιασµό σχετικά µε τη χρήση των λέξεων «λαθραίος» και «παράνοµος» και τις επιπτώσεις τους στην προσπάθεια ένταξης των µεταναστών και των προσφύγων στην ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία. Από την PRAKSIS θα παρουσιαστούν η γλωσσική και η νοµική προσέγγιση για την χρήση των όρων.

Under – κρυµµένες φωνές

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ώρα έναρξης 21.30

Θέατρο Σηµείο: Χαρ. Τρικούπη 10, πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήµιο, τηλ. 2109229579

Γενική είσοδος: 10 €

Συντελεστές της παράστασης Σκηνοθεσία: Νίκος ∆ιαµαντής Σκηνική επιµέλεια: Άσης ∆ηµητρουλοπούλου Ερµηνεύουν: Ελενα Αρβανίτη, Σταύρος Γιαννακόπουλος, Χρήστος Σκούρτας, Μικές Γλύκας, Αράς Χαµεντιάν