Dec 282008
 

Γέμισε πάλι η οθόνη από τα νέα από τη Γάζα. Σκληρή η τεχνολογία, φέρνει μπρος στα μάτια σου video και ήχο σε χρόνο ρεκόρ. Διαβάζω στο site με τις ειδήσεις της ΕΡΤ:



Στις φλόγες η Μέση Ανατολή



«Κλιμακώνεται δραματικά η βία στη Μέση Ανατολή από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, που συνεχίζονται για 2η μέρα. Στο πιο αιματηρό 24ωρο των 60χρονων συγκρούσεων στην περιοχή, περισσότεροι από 230 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 750 τραυματίστηκαν. Η επιχείρηση θα έχει διάρκεια, τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Όλμερτ, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το ενδεχόμενο εκτεταμένης χερσαίας επιχείρησης εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, κάτι που χαρακτήρισε πιθανό ο υπουργός Αμυνας Έχουντ Μπαράκ. Από την πλευρά της, η Χαμάς απάντησε με την εκτόξευση ρουκετών και ο εξόριστος ηγέτης της Χαλέντ Μεσαάλ κάλεσε τους Παλαιστινίους σε τρίτη Ιντιφάντα. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απηύθυνε σήμερα έκκληση για τον άμεσο τερματισμό της βίας και κάλεσε τα εμπλεκόμενα μέλη να αναλογιστούν τις σοβαρές ανθρωπιστικές και οικονομικές ανάγκες στη Γάζα….» (όλο το άρθρο εδώ)



Τους Shministim τους έχεις ακουστά;



Πηγή: december18th.org

Οι Shministim – ηλικίας 16, 17, 18 ετών – είναι μια καινούργια φουρνιά αντιρρησιών συνείδησης του Ισραήλ που παίρνουν θέση. Πιστεύουν οτι υπάρχει η δυνατότητα για ένα καλύτερο μέλλον για τους εαυτούς τους, για τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους, και αρνούνται να καταταγούν στο στρατό του Ισραήλ. Βρίσκονται στη φυλακή, παρ’ όλη την πίεση που δέχονται από τις οικογένειες τους, από φίλους και από την κυβέρνηση του Ισραήλ.

Ζητάνε τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας (δηλαδή και τη δική σου)



Όσο περισσότεροι και από τις δυο (τρεις, τέσσερις…) πλευρές αρνηθούν τη βία σα λύση, τόσο περισσότερες ελπίδες έχουμε για διάλογο και δημιουργία κοινοτήτων που να χωράνε όλοι (όχι μόνο όσοι μας αρέσουν…)

 Leave a Reply

(required)

(required)