Oct 142007
 

πηγή: Υπηρεσία Τύπου της Ε.Ε. στην Ελλάδα

Περιβάλλον: διαδικτυακή συνομιλία με τον Επίτροπο κ. Δήμα, τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, διεθνή ημέρα δράσης μέσω των ιστολογίων (Blog Action Day)

Ο κ. Σταύρος Δήμας, Επίτροπος αρμόδιος για το περιβάλλον, θα έχει συνομιλία στο Διαδίκτυο τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, την πρώτη διεθνή ημέρα δράσης μέσω των ιστολογίων (Blog Action Day), που είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον. Η διαδικτυακή συνομιλία (chat) θα πραγματοποιηθεί στο ιστολόγιο (blog) του Επιτρόπου, ώρα 15.00 έως 18.00 (ώρα Ελλάδας), στην αγγλική, τη γαλλική, τη γερμανική και την ελληνική γλώσσα.

Ο κ. Δήμας δήλωσε: «Η διεθνής ημέρα δράσης BlogActionDay αποτελεί εξαίρετη πρωτοβουλία, η οποία θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και θα επιτρέψει τη συμβολή των πολιτών της Ευρώπης και των άλλων ηπείρων στην εξεύρεση λύσεων. Αυτός είναι ο στόχος και του δικού μου ιστολογίου. Προσβλέπω σε μια ζωηρή διαδικτυακή συνομιλία με μεγάλη συμμετοχή.»

Με τη διεθνή ημέρα Blog Action Day επιδιώκεται η μαζική συμμετοχή στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων, με τη δημοσίευση σχολίων (post) για περιβαλλοντικά θέματα από blogger από όλο τον κόσμο. Έχουν ήδη εγγραφεί στην εκδήλωση περισσότερα από 10.800 ιστολόγια, με συνολικό αριθμό αναγνωστών πάνω από 8,5 εκατομμύρια.

Υπολογίζεται ότι, επί του παρόντος, υπάρχουν στην Ευρώπη περίπου 300 εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου, ενώ ο δικτυακός τόπος Europa της Επιτροπής είναι σήμερα ο μεγαλύτερος δημόσιος δικτυακός τόπος παγκοσμίως.

Για να λάβετε μέρος στη διαδικτυακή συνομιλία, μπορείτε να συνδεθείτε με το ιστολόγιο του Επιτρόπου κ. Δήμα, στη διεύθυνση http://blogs.ec.europa.eu/dimas/.

 Leave a Reply

(required)

(required)