Mar 212008
 

Γεια και χαρά σε όλους,

Βρίσκομαι στην Παλαιστίνη εδώ και τρεις μήνες. Σκοπός είναι να μείνω άλλους τρεις. Απώτερος σκοπός να επιστρέψω στο μέλλον για περισσότερο.

Πολλά μου έχουν κάνει εντύπωση, αλλά κυρίως πως ο άνθρωπος χρησιμοποιεί το μυαλό του τόσο ‘δημιουργικά’ για να κάνει κάποιον άλλον, ‘αλλόθρησκο’, και άρα ‘τρομοκράτη’ , να υποφέρει σωματικά και ψυχολογικά. Ταυτόχρονα, αυτό το ίδιο ευφυές μυαλό να μην μπορεί να συλλάβει ότι η βία του θα φέρει βία, και να απορεί ταυτόχρονα για το αποτέλεσμα: αποστολές αυτοκτονίας, νεκροί, τραυματίες, παιδιά χωρία γονείς και το ανάποδο.

Η ψυχολογία χρησιμοποιείται, όχι για το συνήθη σκοπό της, αλλά για τον τελείως αντίθετο της. Να βρεθούν τρόποι να σπάσει το ηθικό των ενηλίκων με σειρά βασανιστηρίων γρήγορα και αποτελεσματικά, να δημιουργηθούν φοβισμένοι και καταθλιπτικοί έφηβοι, να καταντήσουν οι γονείς να είναι ευτυχισμένοι απλά και μόνο επειδή τα παιδιά τους είναι ζωντανά, κι ας είναι ξεχασμένα σε ένα κελί για χρόνια.

Οι φωνές των ακτιβιστών χάνονται, σιγά μην τους δοθεί βήμα. Σιγά μην λυθεί ποτέ το Μεσανατολικό. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη…’.

Ελίνα

  One Response to “”

  1. Ελίνα μας,
    δυνατό το post σου… και παρ’ όλη την ‘απαισιοδοξία΄εγώ χαίρομαι που είσαι εκεί και κάνεις τη δουλειά που κάνεις!!!
    Αλεξάνδρα

 Leave a Reply

(required)

(required)