Oct 242012
 

Και φέτος συνεχίζουμε την υποστήριξη της σχολικής κοινότητας, μέσα από επιμορφωτικές συναντήσεις με εκπαιδευτικούς μέσα στα σχολεία. Ξεκινήσαμε από το 2ο Γυμνάσιο Αλίμου με ένα βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο στην αρχή της χρονιάς. Συνεχίζουμε με ένα δίωρο σεμινάριο για την Δ’ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας.

Εδώ, η σχετική ανακοίνωση από την ιστοσελίδα της Δ’ Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Πολιτιστικά – Δ΄Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Αθηνών

Η Δ΄Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, δια του τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων προγραμματίζει σειρά σεμιναρίων σε θέματα δράσεων πολιτισμού. Ειδικότερα για το επόμενο τρίμηνο έχουν προγραμματιστεί τα εξής σεμινάρια:

1) Σεμινάριο ενδυνάμωσης εκπαιδευτικών με εισηγήτρια την διδάκτορα κοινωνικής ψυχολογίας κα Αλεξάνδρα Βασιλείου

2) Σεμινάριο κινηματογράφου με εισηγητή τον σκηνοθέτη κ. Σωτήρη Γκορίτσα

3) Σεμινάριο δημιουργικής γραφής με εισηγήτρια τη συγγραφέα κα Τατιάνα Αβέρωφ

4) Σεμινάρια αρχαιολογικών ξεναγήσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μουσείων σε συνεργασία με τα μουσεία: Εθνικό και Αρχαιολογικό, Βυζαντινό & Χριστιανικό, Κυκλαδικής Τέχνης και Μπενάκη.

Ας σημειωθεί ότι τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες και έχουν περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων (24-30 άτομα). Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους σε όσα από τα παραπάνω σεμινάρια τους ενδιαφέρουν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τη χρονοσήμανση του μηνύματος ή του φαξ. Προκειμένου να ικανοποιηθούν όσες περισσότερες αιτήσεις είναι δυνατόν, οι συμμετέχοντες θα επιλέγονται σύμφωνα με τη σειρά επιλογής που έχουν δηλώσει.

Στα σεμινάρια ξεναγήσεων θα δοθεί προτεραιότητα στους καθηγητές ΠΕ-02, ώστε να μπορέσουν να δράσουν πολλαπλασιαστικά στα σχολεία τους.

Οι επιλεχθέντες εκπαιδευτικοί θα ειδοποιηθούν μέσω της ιστοσελίδας των πολιτιστικών, στη διεύθυνση http://politistika-d-ath.sch.gr για την ακριβή ημέρα και ώρα του σεμιναρίου καθώς και για την επιλογή τους. Αν μετά την οριστικοποίηση των ημερομηνιών κάποιος συνάδελφος αδυνατεί να παρακολουθήσει, τη θέση του θα καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχόντας. Στην περίπτωση μεγάλου αριθμού αιτήσεων τα σεμινάρια θα επαναληφθούν ανάλογα πάντα και με τη διαθεσιμότητα των εισηγητών.

Παρατίθεται η παρακάτω φόρμα υποβολής ενδιαφέροντος, η οποία μπορεί να συμπληρωθεί και να αποσταλεί ηλεκτρονικά στο email του τμήματος tomeaspol AT sch.gr (αντικαθιστώντας το AT με @) , είτε να εκτυπωθεί και να αποσταλεί με φαξ μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου 2012.

Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώνετε τα στοιχεία σας στη φόρμα υποβολής.

Αν έχετε κάποια πρόταση σεμιναρίου, παρακαλούμε να απευθύνετε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση tomeaspol AT sch.gr (αντικαθιστώντας το AT με @)

Σχετικά έγγραφα: Εγκύκλιος Δ΄Δ/νσης ΔΕ Αθηνών αρ. πρωτ. 9142/11-10-2012

Το σεμινάριο διαχείρισης σχολικής τάξης (συντονίστρια Αλεξάνδρα Βασιλείου) θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Νοεμβρίου και ώρες 17.30- 19.30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Γενικού Λυκείου Π. Φαλήρου

Δ/νση: Βύρωνος Βέρρα 3 & Ανδρομάχης, Παλαιό Φάληρο

Τηλ: 210 9327308

Στάση Τραμ ‘Ευαγγελική’

 30 ΓΕΛ Π. Φαλήρου – χάρτης

UPDATE:

Το σεμινάριο διαχείρισης σχολικής τάξης λόγω της 48ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί τελικά την Τρίτη 13 Νοεμβρίου και ώρες 17.30- 19.30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Γενικού Λυκείου Π. Φαλήρου Δ/νση: Βύρωνος Βέρρα 3 & Ανδρομάχης, Παλαιό Φάληρο Τηλ: 210 9327308 – Στάση Τραμ Ευαγγελική.