Sep 142019
 

Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ – Φροντίδα για το παιδί!

Ενισχύουμε το Το Σπίτι Της ΑΡΣΙΣ ώστε να συνεχίσει να φιλοξενεί παιδιά τα οποία είναι θύματα παραμέλησης, κακοποίησης, εμπορίας και διακίνησης ή που βρίσκονται σε κίνδυνο, λόγω δυσμενών οικογενειακών ή κοινωνικών -οικονομικών συνθηκών.

Βοηθήστε και εσείς με μια οικονομική δωρεά ώστε να συνεχίσει ο ξενώνας να προσφέρει θαλπωρή και προστασία στα παιδιά που είναι παραμελημένα, κακοποιημένα ή σε κίνδυνο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Άρισς στο τηλ & φαξ: 2310 692232 και στο infoxenonas@arsis.gr (πρόσωπο επικοινωνίας: Μαριάννα Κολοβού).

Μπορείτε να βοηθήσετε κάνοντας μια δωρεά με τους παρακάτω τρόπους:
Μέσω της πλατφόρμας www.giveandfund.com
Mε απευθείας κατάθεση στον λογαριασμό δωρεών της ΑΡΣΙΣ Θεσσαλονίκης στην ALPHA BANK με IBAN: GR57 0140 7090 7090 0200 2009 353 (BIC: CRBAGRAAXXX) αναφέροντας τη λέξη: Spiti.

Μέχρι σήμερα στο «Σπίτι της ΑΡΣΙΣ» έχουν φιλοξενηθεί περισσότερα από 300 παιδιά και έφηβοι, με μέσο χρόνο παραμονής τα τρία έτη, ενώ επιδίωξη της ΑΡΣΙΣ είναι τα παιδιά να συνδέονται με το οικογενειακό τους περιβάλλον και να επιστρέφουν σε αυτό, εφόσον έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν φιλοξενία, κάλυψη όλων των ατομικών αναγκών των παιδιών, ψυχολογική και συναισθηματική υποστήριξη, ένταξη στην εκπαίδευση και το κοινωνικό περιβάλλον, δραστηριότητες ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, στήριξη κατά τη διαδικασία αυτονόμησης.

Το «Σπίτι της ΑΡΣΙΣ» λειτουργεί από το 2007 σε κτίρια της πρώην παιδόπολης Ωραιοκάστρου και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας του ελάχιστου απαραίτητου προσωπικού, μέρους του κόστους θέρμανσης, του κόστους της ΔΕΗ και των τηλεπικοινωνιών.

Για όλες τις υπόλοιπες λειτουργικές ανάγκες ο ξενώνας βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, μέσω δωρεών και χορηγιών σε είδος και χρήματα.
Το «Σπίτι της ΑΡΣΙΣ» αυτή η μοναδική δομή βραχείας φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα που εξυπηρετεί κάθε χρόνο περισσότερα από 70 παιδιά σε κίνδυνο, αποτελεί προτεραιότητα της ΑΡΣΙΣ και ελπίζουμε να εκτιμηθεί και να υποστηριχθεί οικονομικά από όλους τους συμπολίτες μας, αλλά και από τις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και κοινωφελή ιδρύματα της χώρας. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει ένα τεράστιο κενό στον ευαίσθητο τομέα της Παιδικής Προστασίας, αυτό που καλύπτει το «Σπίτι της ΑΡΣΙΣ» από το 2007 μέχρι σήμερα.

Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο. Βοηθείστε στη διάδοση της καμπάνιας μας, είναι ζωτικής σημασίας…
http://www.arsis.gr/exasfalizoyme-ti-filoxenia-paidi/