Feb 262016
 

g2

Άλλο ένα ταξίδι για συνάντηση με το Radicalization Awareness Network  του Ευρωπαικού Συμβουλίου. Αυτή τη φορά στο Γκέτεμπορκγ της Σουηδίας, κάτω από την ομπρέλα του RAN EDU working group.

Το Processwork Hub είναι μέλος του δικτύου κι έχει συμμετάσχει σε συναντήσεις σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Βαρκελώνη, Μάντσεστερ και Ουτρέχτη. Αυτή τη βδομάδα, ομάδα εκπαιδευτικών και ειδικών στην πρόληψη συναντήθηκαν για ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών που αξιοποιούν στη σχολική κοινότητα. Μαζί με τον Lukas Hohler, παρουσιάσαμε την Ενδυνάμωση Εκπαιδευτικών  και μοιραστήκαμε την εμπειρία μας από σχολεία της Ελλάδας, Ελβετίας, Γερμανίας, Σλοβακίας και Ισπανίας.

Από 01.09.15 η “Ενδυνάμωση Εκπαιδευτικών” συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή καλών πρακτικών του Radicalisation Awareness Network της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόληψη βίαιου εξτρεμισμού και τη δημιουργία κοινότητας.

Γεμάτο διήμερο, εντατικοί ρυθμοί δουλειάς. Κριτικές συζητήσεις για τη ριζοσπαστικοποίηση και το διαχωρισμό της από τον βίαιο εξτρεμισμό, έκδηλη η έγνοια των εκπαιδευτικών για τη βία και τους τρόπους που εκδηλώνεται μέσα και έξω από τη σχολική κοινότητα.

g1

g3