Mar 042009
 

Ανώνυμος/η έγραψε σήμερα αυτό το σχόλιο σε παλιότερο post (για συνεργασία μας με τον Νόστο/ΚΕΘΕΑ). Νομίζω πως του αξίζει δικό του post… Αντιγράφω λοιπόν εδώ, το σχόλιο του/της (;):

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΛΥΚΟΥΔΗ

“Μια αλατένια κούκλα, ταξίδεψε χιλιάδες μίλια μέχρι που σταμάτησε στην άκρη της θάλασσας. Είχε μαγευτεί από την υγρή κινούμενη μάζα που δεν έμοιαζε με τίποτα από όλα όσα είχε δει ως τότε.
“Τι είσαι;” ρώτησε η αλατένια κούκλα.
“Έλα μέσα και δες μόνη σου” απάντησε η θάλασσα με ένα χαμόγελο.
Έτσι, η αλατένια κούκλα προχώρησε τσαλαπατώντας προς τα μέσα. Όσο πιο βαθιά προχωρούσε τόσο περισσότερο διαλυόταν μέχρι που έμεινε ένα μικρό κομματάκι από αυτή. Πριν διαλυθεί και το τελευταίο μέρος της η κούκλα αναφώνησε με θαυμασμό.
“Τώρα ξέρω τι είμαι εγώ “

Μέρα του Νόστου χθες στην Ν.Ε.Τ., στο ντοκιμαντέρ του Αργύρη Ντινόπουλου, ‘Ο Δρόμος της Επιστροφής’.

(η περιγραφή του ντοκιμαντέρ από το site της ΝΕΤ)

‘Ο Δρόμος της Επιστροφής’
Σκηνοθέτης: Παναγιώτης Κακαβιάς
Διεύθυνση παραγωγής:Δήμητρα Λιούμη
Συνεργάτης:η δημοσιογράφος Έμυ Δημητρακοπούλου
Κάμερα:Νικόλαος Κασκαμπανιώτης
Ήχος:Κων/νος Πλατανάκης


Τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας ΝΟΣΤΟΣ του ΚΕ.Θ.Ε.Α είναι οι πρωταγωνιστές στο ντοκιμαντέρ του Αργύρη Ντινόπουλου.

Το ντοκιμαντέρ αυτό γυρίστηκε τον Αύγουστο του 2007 και είναι η τελευταία δημοσιογραφική δουλειά του Αργύρη Ντινόπουλου πριν από τις εκλογές του 2007, στις οποίες εξελέγη βουλευτής.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος έζησε τέσσερις ημέρες μέσα στη θεραπευτική κοινότητα ΝΟΣΤΟΣ και κατέγραψε με την κάμερα της ΝΕΤ τις διαδικασίες του προγράμματος απεξάρτησης. Τα μέλη του ΝΟΣΤΟΥ μιλούν χωρίς προκαταλήψεις για το δρόμο της επιστροφής από τα ναρκωτικά στην ζωή. Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στην καλοκαιρινή κατασκήνωση της θεραπευτικής κοινότητας στην Σκαφιδιά της Ηλείας.

«Η συμβίωση – σε 24ωρη βάση – με τα μέλη του ΝΟΣΤΟΥ με έκανε να συνειδητοποιήσω τι σημαίνει απεξάρτηση από τα ναρκωτικά. Είναι μια διαδικασία που αφορά όλους μας. Γιατί τα μέλη του ΝΟΣΤΟΥ είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας» είπε ο Αργύρης Ντινόπουλος.

Η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ από τη ΝΕΤ αποτελεί μια ακόμη συμβολή της δημόσιας τηλεόρασης στον αγώνα κατά των ναρκωτικών. Μέσα από τα -στεγνά- προγράμματα του ΚΕ.Θ.Ε.Α υπάρχει ελπίδα για όλους τους χρήστες είναι το μήνυμα του ντοκιμαντέρ.

«Αρκεί ένα τηλεφώνημα! Η συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα ΝΟΣΤΟΣ μπορεί να γίνει και την επόμενη ημέρα. Εμείς δεν έχουμε λίστες αναμονής!» λένε -στη ΝΕΤ- οι υπεύθυνοι του προγράμματος.

Τα προγράμματα του ΚΕ.Θ.Ε.Α προσφέρονται δωρεάν στα εξαρτημένα άτομα και στις οικογένειές τους μαζί με πλήρη ιατρική περίθαλψη και νομική στήριξη.

Το 2007 στις θεραπευτικές κοινότητες του ΚΕ.Θ.Ε.Α ενεγράφησαν 1552 μέλη ενώ στα κέντρα οικογενειακής στήριξης συμμετείχαν 5.763 άτομα.

Η γραμμή τηλεφωνικής στήριξης (στο νούμερο 1145 -με αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα) δέχθηκε 2.461 κλήσεις.

 Leave a Reply

(required)

(required)