Apr 172008
 

Περιβάλλον: Αναζητώντας μια Χαμένη Σχέση
Λένα Ασλανίδου MPW
Αλεξάνδρα Βασιλείου, Ph.D.
Λίλη Βασιλείου, Ph.D.
Αίγινα, 16 – 17-18 Μάη 2008

Οι κλιματικές αλλαγές, η λειψυδρία, το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι όροι που έχουν μπει στη καθημερινότητά μας. Οι αλλεπάλληλες καταστροφές του περιβάλλοντος μας βυθίζουν σε μια απελπισία που ακινητοποιεί. Απελπισμένοι αφηνόμαστε και συμμετέχουμε στη καταστροφή μη βρίσκοντας τρόπο δράσης.

Πιθανά, ένα πρώτο βήμα να ενέχει τη συνειδητοποίηση της απελπισίας μας κι ένα δεύτερο τη συνειδητοποίηση της αδιάσπαστης σχέση μας με την φύση. Σε αυτό το σεμινάριο θα αναζητήσουμε νέους τρόπους σύνδεσης με το περιβάλλον καθώς και δράσεις που αναδύονται μέσα από αυτούς.

Διαδικαστικά: Το σεμινάριο θα γίνει στην Αίγινα, στην Οικία Καραπάνου. Το σπίτι κοιμίζει 20 άτομα σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια, με κοινές τουαλέτες. Ο καθένας, ανάλογα με την ώρα άφιξης διαλέγει και το δωμάτιο στο οποίο θα κοιμηθεί. Δεν χρειάζεται να φέρετε σεντόνια. Φέρτε πετσέτες για το μπάνιο, και ένα ζευγάρι παντόφλες για την Οικία (είναι ξύλινα τα πατώματα και χρειάζονται φροντίδα!). Αν δεν επαρκούν τα κρεβάτια στην Οικία Καραπάνου, ή δεν επιθυμείτε να μείνετε στην Οικία, μπορείτε να μείνετε σε ξενοδοχείο που απέχει 1 χλμ από την Οικία. Τηλεφωνήστε στο ‘Studio Στεφανία’, Στεφανία Πετρίτη, τηλέφωνο: 22970 22 717. Αναφέρετε ότι η κράτηση αφορά την ομάδα του σεμιναρίου στην Οικία Καραπάνου.

Όσοι διαμένουν εκτός Οικίας επιβαρύνονται με €4/ημέρα για τη χρήση της Οικίας και τον καφέ/τσάι. Η Οικία Καραπάνου απέχει 3 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Αίγινας.

Καράβια για την Αίγινα φεύγουν από τον Πειραιά. Για ακριβείς ώρες αναχώρησης τηλεφωνήστε στο Λιμεναρχείο Αργοσαρωνικού, στο 210 4124 585.

Πρόγραμμα: Το σεμινάριο θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 18.00 (άφιξη στην Οικία και εγγραφές), και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στις 14.00

Δίδακτρα: 120 €

Διαμονή στην Οικία: 80 € (στα έξοδα διαμονής περιλαμβάνονται: ύπνος Παρασκευή και Σάββατο, πρωινό Σαββάτου και Κυριακής, βραδινό γεύμα Παρασκευής, μεσημεριανό γεύμα Σαββάτου, καφές και τσάι κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου).

Μόνο Γεύματα στην Οικία: 42 € (στα έξοδα περιλαμβάνονται: βραδινό Παρασκευής, πρωινό Σαββάτου και Κυριακής, μεσημεριανό Σαββάτου, καφές και τσάι κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου).

Εγγραφή: επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 9848 912.

 Leave a Reply

(required)

(required)