Nov 012016
 

q

Η εφαρμογή του προγράμματος «Ενδυνάμωση Εκπαιδευτικών» συνεχίζεται για έβδομη χρονιά! Χθες, συναντηθήκαμε στη Ρόδο με ομάδα εκπαιδευτικών που σχηματίστηκε για αυτό το σκοπό, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Υποτροφιών Ρόδου Εμμανουήλ και Μαίρης  Σταματίου. Ο κος Ελευθέριος Ζήφιας, συνεργάτης του Ιδρύματος είχε φροντίσει για όλες τις λεπτομέρειες για την ομαλή διεξαγωγή της συνάντησης και τον ευχαριστούμε. Άλλη ατμόσφαιρα στο νησί. Η Ρόδος, άδεια από τουρίστες πια, ήρεμη, βροχερή, οι άνθρωποι μοιάζουν λιγότερο φορτισμένοι.

Την ομάδα αυτής της χρονιάς στη Ρόδο συντονίζουν η Αλεξάνδρα Βασιλείου και η Λίλη Βασιλείου. Δουλέψαμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς για ένα γεμάτο τετράωρο. Γνωριστήκαμε, παρουσιάσαμε τη δομή του προγράμματος, τον τρόπο που θα δουλέψουμε στην ολομέλεια και στις μικρές ομάδες και μετά βουτήξαμε στο πρώτο κεφάλαιο του εγχειριδίου. Γέμισε το δωμάτιο αφηγήσεις και ζωγραφιές. Αναρωτηθήκαμε, γελάσαμε, συγκινηθήκαμε.

Η συνάντηση τελείωσε με τη γνωστή ερώτηση, ‘με τι συναίσθημα φεύγεις από εδώ σήμερα;’. Η ομάδα απάντησε: αισιοδοξία, ομαδικότητα, ξύπνημα, χαλάρωση, περιέργεια, δεν είμαι αυθόρμητος, ξεφεύγω – δεν ξεφεύγω, προβληματισμένη, ένταση, διάθεση για δουλειά, χαμογελαστή, κύκλος, έξαψη, ωραία, ροζ, συζήτηση, ικανοποιημένη, ηρεμία, νέα εμπειρία, ανακούφιση, περιέργεια, χαρά, χαρά κι εγώ, συνεργασία, ανάγκη, περιέργεια, ξύπνησα, συνειδητοποίηση, χαλάρωση…

Καλή αντάμωση για τη δεύτερη ολομέλεια στις 19 Δεκέμβρη!

Ένα κλικ εδώ για φωτογραφίες από την επιμόρφωση