Oct 202013
 

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ” ΑΠΟ ΤΟΝ “ΜΙΚΡΟ ΝΟΤΟ” ΣΤΟ ΒΡΥΣΑΚΙ!

μν

Η θεατρική ομάδα “Μικρός Νότος” θα παρουσιάσει με ελεύθερη είσοδο τη νέα της παράσταση “Αισώπου Κόμιξ” το Σάββατο 26/10/2013 στις 4 μ.μ. στο Βρυσάκι. Αν έχετε παιδιά 5 – 8 ετών που τους αρέσει το θέατρο, διαβάστε λεπτομέρειες!

Τη θεατρική ομάδα “Μικρός Νότος” τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε από την παράστασή τους “Η Μυλωνού”. Τώρα θα τους απολαύσουμε και στο “Αισώπου Κόμιξ”!

Σε πολύ δύσκολους οικονομικά καιρούς για όλους μας, ο “Μικρός Νότος” και το “Βρυσάκι” προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους για να μπορέσουν 30 παιδιά 5 – 8 ετών να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση “Αισώπου Κόμιξ” το Σάββατο 26/10/2013 στις 4 μ.μ. σε αίθουσα του Βρυσακίου, στην οδό Βρυσακίου 17 στο Μοναστηράκι (πολύ κοντά στο μετρό).

Όπως μας ενημερώνει η θεατρική ομάδα στο blog τους, το “Αισώπου Κόμιξ” είναι μία διαδραστική μουσικοθεατρική αφήγηση 5 γνωστών μύθων του Αισώπου, με πολλή φαντασία, χιούμορ και ζωντανή μουσική. Πέντε γνωστοί μύθοι του Αισώπου “περνούν” μπροστά από τα μάτια μας με μεγάλη ταχύτητα αλλά και ακρίβεια, σαν κόμιξ!

Κέντρο της παράστασης είναι το παιδί!

Οι ηθοποιοί σταματούν τη δράση για να ακούσουν τις ιδέες και τις απόψεις των παιδιών, να προβληματιστούν μαζί τους και να συζητήσουν για τη βία, την αλαζονεία, την υπομονή, τη φιλία…

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 3 – 12 ετών, αλλά για τη συγκεκριμένη δράση επιλέχθηκε να παρουσιαστεί σε παιδιά 5 – 8 ετών, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ηλικιακή ομοιομορφία και για το διαδραστικό παιχνίδι που ακολουθεί μετά από την παράσταση.

Η ίδια η παράσταση έχει διάρκεια 45′.

Αν, λοιπόν, έχετε παιδιά 5 – 8 ετών που θα ήθελαν να την παρακολουθήσουν, δεν έχετε παρά να μας στείλετε ένα email στο funattikids@yahoo.gr αναγράφοντας στον τίτλο “ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ” και στο κείμενο:

1) το πλήρες ονοματεπώνυμό σας (ως συνοδού – γονέα)
2) το πλήρες ονοματεπώνυμο του ή των παιδιών που θα έρθουν μαζί σας (κάθε προσωπικό email δηλώνει συμμετοχή για όσα παιδιά επιθυμεί, αρκεί να είναι παιδιά της ίδιας οικογένειας και να μας γράψει τα ονοματεπώνυμά τους)
3) την ηλικία του κάθε παιδιού δίπλα στο ονοματεπώνυμό του
4) ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, σταθερό ή κινητό ή και τα δύο

Η χωρητικότητα της αίθουσας όπου θα πραγματοποιηθεί η παράσταση είναι για 30 παιδιά και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας στα email, γι’ αυτό βιαστείτε! Θα απαντήσουμε σε όλα τα email για να ξέρετε αν είστε μέσα στους πιο γρήγορους ή όχι…

Θα κρατήσουμε και 10 επιλαχόντες γιατί, άνθρωποι είμαστε, μπορεί να τύχει και κάτι την τελευταία στιγμή. Σε τέτοια περίπτωση, παρακαλούμε όσοι λάβετε θετική απάντηση συμμετοχής να μας ενημερώσετε για την απουσία σας με δεύτερο email μέχρι την Παρασκευή 25/10/2013, για να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τους επιλαχόντες.

Σας παρακαλούμε, επίσης, επειδή πρόκειται για το Σάββατο του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου, να ΜΗΝ δηλώσετε συμμετοχή αν δεν πρόκειται να έρθετε και ξέρετε ότι θα λείπετε εκτός Αθηνών.

Οι συνοδοί των παιδιών θα παραμείνουν στον χώρο του Βρυσακίου αλλά μάλλον όχι μέσα στην αίθουσα της παράστασης, για να είναι πιο άνετη η κατάσταση για τα παιδιά. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει χώρος να περιμένουν και στον οποίον μπορούν να απολαύσουν, αν θέλουν, και έναν καφέ ή ό,τι άλλο τραβά η όρεξή τους…

Ευχαριστούμε πολύ και τον Μικρό Νότο και το Βρυσάκι για τη θετική τους ανταπόκριση σε αυτή τη δράση και θα περιμένουμε να σας δούμε και από κοντά το άλλο Σάββατο!

“ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΠΟΥ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ” ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ!

Από ανάρτηση της ομάδας στο facebook:

Η ανταπόδοση που δεν εμπλέκει χρήματα, θρέφει βαθειά τις καρδιές μας . Ευχαριστούμε 4ο Δημοτικό Περάματος!

Κι από την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του 4ου Δημοτικού Περάματος:

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 μια έκπληξη περίμενε τους μαθητές μας!

Ξαφνικά και ενώ έκαναν το μάθημά τους ήσυχα ήσυχα στις τάξεις τους εισέβαλαν σε αυτές οι ήρωες μιας Τσιρκοπολιτείας: ο Μάγος, ο Κλόουν, η Μπαλαρίνα Ακροβάτισσα, η Παρουσιάστρια, η Φλώρα, η Δημιουργός και ο Υπνωτιστής!!!

Για τις επόμενες δύο ώρες το σχολείο μας μετατράπηκε σε ένα Τσίρκο εν κινήσει!!!

Οι μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες μαζί με τους ηθοποιούς είτε μέσα στην τάξη τους είτε στο προαύλιο του σχολείου χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και φυσικά το σώμα τους και τη δημιουργική κίνηση.

Οι δάσκαλοι συμμετείχαν και αυτοί και όλοι μαζί μοιράστηκαν τον ενθουσιαμό και τη θετική ενέργεια της δράσης.

Το βίντεο που ακολουθεί με φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά την ώρα της παράστασης – δράσης μπορεί να σας δώσει μια ιδέα του τι διαδραματίστηκε στο σχολείο μας εκείνη την ημέρα. Το τραγούδι που ακούγεται στο βίντεο είναι το τραγούδι με το οποίο ξεκίνησε η δράση στο προαύλιο του σχολείου μας και ακούγεται και στο διαφημιστικό σποτάκι της ομάδας στο youtube.

 

Από εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα “Κινητήρας” δηλαδή τους:

Σύλληψη Δράσης-Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα
Σύλληψη ιστορίας-κείμενα: Χαρά Γιαννακοπούλου
Πρωτότυπη μουσική: Ορέστης Τάνης
Χορογραφία: η ομάδα
Κοστούμια: Ευδοκία Βεροπούλου
Εικαστικό περιβάλλον: Τόνια Αβδελοπούλου
Βοηθός Χορογράφος: Αφροδίτη Βερβενιώτη
Διδασκαλία τραγουδιών: Αλίκη Αβδελοπούλου

Ερμηνευτές/ εμψυχωτές (που έπαιξαν και διασκέδασαν με τους μαθητές μας αλλά και εμάς!!!): Ευγενία Δελιαλή, Βασίλης Ζώης, Φλώρα Καλομοίρη, Άρτεμις Λαμπίρη, Ανθή Θεοφιλίδου/Ευγενία Σιγαλού, Βλάσης Πασιούδης που μας πρόσφερε την διαδραστική αυτή παράσταση δωρεάν για τους μαθητές του σχολείου μας και την Αλεξάνδρα Βασιλείου που πρότεινε το σχολείο μας για να υλοποιηθεί αυτή η δράση.

Οι μαθητές μας πραγματικά ξαφνιάστηκαν ευχάριστα και πέρασαν εξαιρετικά όπως μας δήλωσαν οι ίδιοι.

Πληροφορίες για τη δράση της ομάδας “Κινητήρας” μπορείτε να βρείτε εδώ.

 Leave a Reply

(required)

(required)