Dec 012013
 

fulladiaki unbox

Η λέξη UNBOX σημαίνει “βγάζω κάτι απ’ το κουτί του”. Υπάρχουν πολλά κουτιά. (Ανα)Κατασκευάζονται από τους ανθρώπους και ορίζουν την κανονικότητα θέτοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις για την αποδοχή των ανθρώπων από το κοινωνικό σύνολο. Η φύση των “κουτιών” αυτών είναι περιοριστική απέναντι στη διαφορετικότητα, με αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση συγκεκριμένων ομάδων και ατόμων.

Στο UNBOX Festival, μέσα από βιωματικές δράσεις, θεατρικές παραστάσεις, προβολές, performance, εκθέσεις και μουσική θα προσπαθήσουμε να δούμε τη διαφορετικότητα “έξω απ’ το κουτί” της.

Η Tandem με δικά της λόγια:

Είμαστε μία ομάδα εθελοντών που έχουμα σαν βασικό κίνητρο την ανάγκη για βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία, την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα αναπηρίας και κοινωνικής ένταξης και την ενδυνάμωση κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Ειδικότερα οι στόχοι μας είναι:

  • Η προώθηση της κοινωνικής ένταξης και των ίσων ευκαιριών των ατόμων με αναπηρίες και γενικότερα των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, όπως και η στήριξη των ατόμων αυτών και των οικογενειών τους.
  • Η οργάνωση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
  • Η διεξαγωγή ερευνών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων με θέμα τον εθελοντισμό, την αναπηρία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
  • Η αγωγή κοινότητας και ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά ζητήματα.
  • Η προώθηση του εθελοντισμού και της κοινωνικής συμμετοχής.
  • Η συνεργασία με παρεμφερείς φορείς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες, με ένα κλικ εδώ…

 

 Leave a Reply

(required)

(required)