Dec 082013
 

aeiforo sxoleio large group

Χθες πραγματοποιήσαμε την πρώτη επιμορφωτική συνάντηση με εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στις προσπάθειες ανάπτυξης του Αειφόρου Σχολείου, της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί με μεγάλη εμπειρία, σε θέσεις ευθύνης και διαχείρισης πολύπλοκων δομών και ανθρωπίνων δικτύων μέσα στη σχολική κοινότητα.

Εστιάσαμε στην έννοια της αειφορίας στις ανθρώπινες σχέσεις. Στις απαραίτητες δεξιότητες και στάσεις, στις προκλήσεις που παρουσιάζονται, στις πιθανές λύσεις που αναδύονται. Επιτρέψαμε χώρο για τη βεβαιότητα και την αβεβαιότητα, προσπαθήσαμε να αποδομήσουμε τα αυτονόητα γύρω από τις πεποιθήσεις και τις ιδέες μας.

Το σεμινάριο ήταν γεμάτο ενέργεια και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών ουσιαστική. Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την επόμενη συνάντηση μας, τον Ιανουάριο 2014.

Ένα ευχαριστώ στην Δρ. Αγγελική Τρικαλίτη, πρόεδρο του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ε.Ε.Π.Π., για την πρόσκληση συνεργασίας και τη ζεστή φροντίδα όλων μας στη διάρκεια της ημέρας!

Περισσότερες φωτογραφίες από την επιμόρφωση με ένα κλικ εδώ…

  No Responses to “Επιμόρφωση εκπαιδευτικών: Αειφορία στις σχέσεις…”

 Leave a Reply

(required)

(required)