Aug 302016
 

6_gramma_tree reflections 2

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Παίρνοντας ενέργεια και εμψύχωση μέσα από το σχετίζεσθαι και την συν-δημιουργία μαζί σας ξεκινάμε την καινούργια χρονιά για το Processwork Hub.

Οι δραστηριότητες μας επικεντρώνουν σε επαγγελματική επιμόρφωση στο χώρο της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης, καθώς και σε δράσεις στην κοινότητα, όπως ανοιχτές διεργασίες ομάδας και ανοιχτά φόρουμ, εποπτεία και επαγγελματική επιμόρφωση εργαζόμενων σε ΜΚΟ και εθελοντών σε δομές αλληλεγγύης.

Αυτήν τη χρονιά συνεχίζονται το Εισαγωγικό Έτος στο Processwork, οι ομάδες επαγγελματικής εποπτείας, η Ενδυνάμωση Εκπαιδευτικών, καθώς και η επιμόρφωση στις Βασικές Αρχές Διεργασίας Ομάδας (Β.Α.∆.Ο. Ι & Β.Α.∆.Ο. ΙΙ).  Συνεχίζονται επίσης οι συνεργασίες μας με φορείς εκπαίδευσης στο Processwork στο εξωτερικό.

Την άνοιξη έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενούμε τους αγαπημένους μας δασκάλους, Drs Amy & Arny Mindell, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις πιο πρόσφατες μεθόδους δουλειάς τους σε ένα διήμερο σεμινάριο με θέμα «Για Εσωτερικές Συγκρούσεις και Συγκρούσεις στον Κόσμο: Σχετικότητα και Σαμανισμός».

Αμέσως μετά θα γίνει το διεθνές σεμινάριο επίλυσης συγκρούσεων και διεργασίας ομάδας Worldwork, το οποίο φέρνουμε ξανά στην Ελλάδα μετά από μια δεκαπενταετία, σε συνεργασία με το Processwork Greece, το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου και το International Association of Process Oriented Psychology. Το θέμα του σεμιναρίου είναι «Βαθιά Δημοκρατία σε Έναν Διαιρεμένο Κόσμο: Μετατοπίζοντας τη Συνειδητότητα στην Πολιτική, την Οικονομία, την Οικολογία και τις Σχέσεις».

Σε μια συγκυρία κλιμακούμενων εντάσεων και ακραίας βίας στον κόσμο, η δημιουργία χώρου ενός διαλόγου ανάμεσα σε ανθρώπους με διαφορετικές εμπειρίες και απόψεις, ο οποίος συμπεριλαμβάνει χώρο για όλες τις διαστάσεις της εμπειρίας μας, καθώς και η επίγνωση της σύνδεσης ανάμεσα στο προσωπικό, το κοινωνικό και το πολιτικό που αναπτύσσεται μέσα από τέτοιες αλληλεπιδράσεις, φέρνουν για μας ελπίδα για έναν πιο ανθρώπινο και βιώσιμο κόσμο.

Ευχόμαστε καλή δύναμη για όλα.

Με εκτίμηση,
Λένα Ασλανίδου, MPW
Αλεξάνδρα Βασιλείου, PhD
Λίλη Βασιλείου, PhD

www.processworkhub.gr

pw_poster 16-01

ένα κλικ εδώ για την αφίσα με τις δραστηριότητες 2016-2017