Nov 262009
 

Ενδιαφέρουσα η συνέντευξη, απογοητευτική η ‘συζήτηση’ μέσα από τα σχόλια χρηστών του TVXS. Η βία αναπαράγεται… ξανά… και ξανά…. και ξανά….


  One Response to “«Δεν σωπαίνουμε» για την ενδοοικογενειακή βία”

  1. «Δεν σωπαίνουμε» για την ενδοοικογενειακή βία,
    μας λένε…, αλλά την φιμώνουν και την κατευθύνουν!

    Υπεύθυνη κατεύθυνσης: Ζωή Κοκάλου – κοινωνική Λειτουργός – Αντιπρ. Δικτύου Γυναικών Ευρώπης
    Υπεύθυνη φίμωσης: aromalevanda1.

    Το Γυναικείο Κίνημα εξαντλεί τις έρευνες και την ευαισθησία του μόνο όταν πρόκειται να καταγγείλει την ανδρική βία κατά των γυναικών. Αποσιωπά οτιδήποτε άλλο και κυρίως την κακοποίηση παιδιών από της ίδιες τους τις μητέρες.

    Η χρόνια παρελκυστική πολιτική του, ενοχοποιεί συλλήβδην το ανδρικό φύλο. Οι όψιμες πολέμιες , επιπλέον, φιμώνουν κάθε καταγγελία που δεν προσωποποιεί την βία κατά τα πιστεύω τους.

    Η πρακτική αυτή προάγει και αναπαράγει την βία από αυτούς που θέλουν να εμφανίζονται πολέμιοι της.

    Στην σελίδα του video έγινε post-καταγγελία για την αντιμετώπιση-συγκάλυψη από τις αρχές περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας , χρόνιας κακοποιήσεις παιδιού από την μητέρα του.

    Η καταγγελία:

    id65Gr
    Το παιδί μου ( από 3 ετών) κακοποιείτε τουλάχιστον 5 χρόνια , μαζί και εγώ ο πατέρας του. Η καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία κάνει τους εισαγγελείς 2 χρόνια τώρα να σφυρίζουν αδιάφορα. Εμάς ποιος θα μας υπερασπιστή!

    aromalevanda1
    Το παιδί σου δεν πρέπει να υφίσταται βία, σωματική ή ψυχολογική. Είσαι υπεύθυνος απέναντι σε αυτό το πλάσμα και πρέπει να το προστατέψεις , αν όπως λες είναι έτσι τα πράγματα.

    Η απάντηση
    …που δόθηκε από τον καταγγέλλοντα διαγράφηκε ΑΜΕΣΩΣ από την (;!) aromalevanda1 .

    Σας την παραθέτω.

    Προσφυγή – Καταγγελία στον ΟΗΕ
    http://id65.tripod.com/Katagelies/k_ohchr.htm

    ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
    http://id65.tripod.com/Arxio/arxio_0027.htm

    Έτσι εννοεί την καταπολέμηση της βίας η αυτόκλητη πολέμια, και διαχειρίστρια της σελίδας.

    Παραπέρα, η κα. Κοκάλου (κοινωνική Λειτουργός) εστιάζει μόνο στην γυναίκα θύμα ενδοοικογενειακής βίας, εμπλέκοντας ακόμα και το trafficking γυναικών, με θύτη πάντα άνδρα …φυσικά.
    Σαν κοινωνική Λειτουργός, δεν έχει ακούσει τίποτα για άνδρες θύματα γυναικών, για παιδιά θύματα των μητέρων τους, για ομοφυλόφιλες γυναίκες κακοποιημένες από την σύντροφο τους.

    Ο κατάλογος της βίας είναι μακρύς, και η "ματιά" της επιεικώς κοντόφθαλμη. Το καθήκον της σαν Αντιπρ. του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης το έκανε καπελώνοντας το πρόβλημα, αλλά σαν κοινωνική Λειτουργός, καλύτερα να παραιτηθεί.

    Η εμμονή στην ταύτιση άνδρας-θύτης και γυναίκα-θύμα, συγκαλύπτει και προάγει την βία. Η ενδοοικογενειακή βία δεν έχει θύματα μόνο γυναίκες, δεν έχει φύλο, ούτε σεξουαλικό προσανατολισμό. Έχει όμως πολλούς τρόπους να εκδηλωθεί, και πρέπει να πατάσσεται από όποιον και αν προέρχεται.

    «Δεν σωπαίνουμε» για την ενδοοικογενειακή βία, κανείς στο απυρόβλητο!

 Leave a Reply

(required)

(required)