May 282008
 

Τις μέρες που περάσανε, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον Lukas Hohler, στην Αθήνα για μια σειρά δραστηριοτήτων. Την Παρασκευή συντόνισε ένα εκπαιδευτικό 4ωρο πάνω στη βία και την επιθετικότητα, για το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ που εργάζεται στο Νόστο και τον Εξάντα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ηλία Λυκούδη και τους συνεργάτες του για τη φιλοξενία στο Νόστο /Εξάντα και την ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί!

Το Σάββατο, έγινε στην Άρσις, μια συνάντηση εκπροσώπων από διάφορες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο ‘streetwork’ (κοινωνική εργασία στο δρόμο) με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών για μελλοντική συνεργασία , εκπαίδευση και δράση. Μεταξύ άλλων, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αρσις, του Κέντρου Ημέρας ‘Βαβέλ’, του Praksis, του ΚΕΘΕΑ / ‘Εξέλιξης’, του Κέντρου Πρόληψης του Δήμου Αθηναίων, και του Κέντρου Πρόληψης Κορίνθου.

Ήταν ένα πλούσιο διήμερο, με ανταλλαγή εμπειριών και προβληματισμών για το δίκτυο κοινωνικής στήριξης, που μέχρι τώρα υπάρχει ανεπίσημα, χάρη στις προσωπικές σχέσεις και προσπάθειες των επαγγελματιών. Αναδύθηκαν διαφορές ανάμεσα σε διαφορετικές ομάδες, καθώς και η ανάγκη να δημιουργηθεί χώρος για να μπορέσουμε να εστιάσουμε σε αυτές τις εντάσεις.

Ο Lukas Hohler μοιράστηκε την εμπειρία του από τη λειτουργία του S.I.P. Team (Security Intervention Prevention Team) του Δήμου της Ζυρίχης, στην Ελβετία.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για μια από τις παρεμβάσεις, που αφορούσε στην οργάνωση ενός Town Forum σε μια από τις γειτονιές της Ζυρίχης.

 Leave a Reply

(required)

(required)