Jul 202007
 
Χαριστήριο Γ’ Γιώργου και Βάσως Βασιλείου
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2007

Συνεδριακός Χώρος της Εθνικής Ασφαλιστικής
(Λεωφόρος Συγγρού 103-105)


Σάββατο, 14 Ιουλίου 2007

Αγαπητοί φίλοι,

Βρισκόμαστε μπροστά στην τρίτη – χαριστήριο στους δασκάλους μας Γιώργο και Βάσω Βασιλείου – ημερίδα. Αυτή τη φορά θα είναι μαζί μας ο Salvador Minuchin. Κρίνοντας περιττό να παρουσιάσω τον τόσο γνωστό σε όλους μας θεραπευτή οικογένειας, θέλω απλώς να αναφέρω ότι η ελπίδα μας είναι να αφουγκραστούμε την εξέλιξη του σαν θεραπευτή στον μακρύ χρόνο της ενεργού παρουσίας του στο πεδίο.

Ο Salvador Minuchin θα δουλέψει μαζί μας παρουσιάζοντας θεραπευτικές συνεδρίες με οικογένειες ( ίσως και με Ελληνικές οικογένειες) και θα αναφερθεί στο θεωρητικό υπόβαθρο της δουλειάς του.

Ασφαλώς στη συζήτηση που θα έχει μαζί του το ακροατήριο αλλά και οι προσκεκλημένοι συζητητές θα υπάρξει η ευκαιρία να αναφερθεί στο πως άλλαξε η θεραπευτική του τεχνική στα πολλά χρόνια της δράσης του αλλά και στην εμπειρία του από δουλειά με οικογένειες σε όλο τον κόσμο με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, με πολυπροβληματικές οικογένειες από τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αμερικής κτλ.

Αυτή τη φορά τιμώντας τον μεγάλο δάσκαλο και καλεσμένο αποφασίσαμε να αφήσουμε τη διαμόρφωση του προγράμματος της ημερίδας στα χέρια του και δεν θα έχουμε άλλον καλεσμένο στον ρόλο της «αντίστιξης» και γιατί πιστεύουμε ότι η «διαφορά που κάνει τη διαφορά» θα προκύψει από την εξέλιξη του ίδιου του καλεσμένου μας.

Έτσι θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας μετά την: 1η (Wendel Ray, Γιώργος Μητακίδης) ημερίδα: «μια έννοια γεννιέται…» και την 2η (Kenneth Gergen, Ron Walkey) ημερίδα: «…σε έναν κόσμο που αλλάζει και έναν τόπο που αλλάζει …» με την 3η (Salvador Minuchin) ημερίδα: «… ένας θεραπευτής που αλλάζει…», προσπαθώντας να αναζητήσουμε τον εαυτό μας (ως συστημικοί επιστήμονες, θεραπευτές, αλλά και ως ΑΚΜΑ) στο μακρύ χρόνο και τον μεγάλο διάλογο (όπως λέει ο Bakhtin) .

Με χαρά περιμένουμε τη συνάντησή μας,

Πέτρος Πολυχρόνης
Παιδοψυχίατρος
Διευθυντής, Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου

Πληροφορίες Εγγραφής:
Για την εγγραφή σας επικοινωνήστε με το ΑΚΜΑ με e-mail στο akma@otenet.gr ή στα τηλέφωνα 210-9824147 & 210-9813208. (το ΑΚΜΑ θα παραμείνει κλειστό από 21-7 έως και 26-8)

 Leave a Reply

(required)

(required)