Jun 162017
 

Η Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων Μεταξουργείου σάς προσκαλεί σε μία γιορτή με αφορμή τη Μέρα του Πρόσφυγα.

Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες,

το Σάββατο, 17 Ιουνίου, η Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων σάς προσκαλεί στην Πλατεία Αυδή του Μεταξουργείου, μεταξύ 19.00 με 22.00, προκειμένου να τιμήσουμε μαζί τη Μέρα του Πρόσφυγα (20.6).

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το πλαίσιο για να δημιουργηθεί στη γειτονιά μας μία διαδραστική εγκατάσταση με θέμα τα δικαιώματα και τη συνύπαρξη σε μία πολυπολιτισμική, πολύγλωσση και διαρκώς εξελισσόμενη κοινότητα. Με άλλα λόγια, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε από κοινού ένα έργο με τίτλο «Το δέντρο της ζωής», απαλλαγμένο από τις έννοιες του «εμείς κι εσείς». Ένα έργο στο οποίο ο καθένας συμπληρώνει το δικό του κομμάτι στην εικόνα, συμβάλλοντας συγχρόνως στη δημιουργία της κοινής μας πραγματικότητας.

Στη δράση αξιοποιούνται αποσπάσματα από το βιβλίο “Μονόλογοι από το Αιγαίο: το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων” που δημιούργησε το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η συνάντησή μας θα πλαισιωθεί από τους ήχους της ομάδας κρουστών ANASA!