May 212007
 

πηγή: ιστοσελίδα Δήμου Ελληνικού

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΪΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ,
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!

Συνεχίζεται για 4η ημέρα η απεργία πείνας του Δημάρχου Ελληνικού Χρήστου Κορτζίδη με βασικό αίτημα την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για να σταματήσει η κατοχή της παραλίας από τα συμφέροντα της νύχτας. Η Παραλία πρέπει να περάσει τώρα στα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ελεύθερη χρήση, από όλους τους πολίτες.

Τον δήμαρχο επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Τουρισμού Φάνη Πετραλιά ,ο κ. Σπύρος Τσόκας, δήμαρχος Καισαριανής,o δήμαρχος Βάρης Π.Καπετανέας. Την υποστήριξή τους εξέφρασαν μέχρι στιγμής οι Δήμαρχοι Πετρούπολης Σ.Βλάχος ,Λυκόβρυσης Δ.Φωκιανός ο Δήμαρχος Αργυρούπολης Δ.Ευσταθιάδης ,ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος ,ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός ,ο Δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος ,ο Δήμαρχος Ν.Φιλαδέλφειας Σ.Κοντός, Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Ν. Λαζαρόπουλος, ο νομαρχιακός σύμβουλος Αργ. Ντινόπουλος, ο Μανώλης Γλέζος. Εξάλλου το Δημαρχείο Ελληνικού επισκέφθηκε εκδηλώνοντας την συμπαράστασή του ο κ. Θανάσης Μπαρτζώκας, εκπρόσωπος του Συνασπισμού ο Γραμματέας του ΑΚΟΑ Γιάννης Μπανιάς και η Σοφία Σακοράφα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Στο Δημαρχείο Ελληνικού συρρέουν από χθες εκπρόσωποι μαζικών φορέων και κάτοικοι τόσο του Ελληνικού όσο και των όμορων δήμων. Εκπρόσωποι δημοτικών κινήσεων από το Μαρούσι μέχρι το Μοσχάτο και τη Γλυφάδα ήρθαν στο Δημαρχείο για να συμπαρασταθούν στο Δήμαρχο που για 3η μέρα βρίσκεται σε απεργία πείνας.

Όπως ανακοινώθηκε ο Δήμος Ελληνικού σχεδιάζει για το επόμενο διάστημα πολύμορφες κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση της παραλίας με τη συμμετοχή όλων των πολιτών. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος «τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο η κυβέρνηση. Αυτό γίνεται φανερό αν δείτε τα αιτήματά μας: Να λυθούν οι συμβάσεις με τις επιχειρήσεις που καταλαμβάνουν σημαντικά τμήματα της παραλίας μας μεταξύ των οποίων και η πρώην πλαζ του Αγ. Κοσμά και οι χώροι αυτοί να αποδοθούν στο δήμο.Η μαρίνα που φιλοξένησε τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες της ολυμπιάδας του 2004 με τις εγκαταστάσεις της να παραμείνει δημόσια και ναυταθλητική, να μην χτιστεί τίποτα επιπλέον από την ήδη υπάρχουσα δόμηση, το υπόλοιπο τμήμα του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας πέραν της μαρίνας να αποδοθεί στο δήμο, να καθαιρεθεί η περίφραξη του. Τα αιτήματα αυτά έχουν τεθεί με πολλούς τρόπους υπ’ όψιν των αρμοδίων. Σήμερα τα θέτουμε για άλλη μια φορά και περιμένουμε άμεση παρέμβαση και λύση από τη μεριά της κυβέρνησης».

Ο δήμαρχος Ελληνικού τόνισε επίσης πως «οι κινητοποιήσεις μας θα σταματήσουν μόνο όταν θα υπάρξει ικανοποίηση των αιτημάτων μας» και πως υπολογίζει πάρα πολύ στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, στη συνεργασία κι αλληλεγγύη όσων αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, του αυτονοήτου δικαιώματος για ελεύθερη πρόσβαση σε καθαρές και φροντισμένες ακτές και στη θάλασσα. Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την αισιοδοξία του ότι το κίνημα που ήδη φουντώνει στο παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και δυσκολία. Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα του δήμου ο πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Παξινός Δημ. και ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. κ. Αλαβάνος Γιαν.

Συνάντηση συμπαράστασης και συντονισμού θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Μαΐου στο δημαρχείο Ελληνικού

Πρόσκληση προς όλους τους πολίτες και φορείς απευθύνει ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης, για να συζητήσουν σχετικά με τα προβλήματα του παραλιακού μετώπου και την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί με τις κινητοποιήσεις και αντιδράσεις που αναπτύσσονται τις τελευταίες μέρες.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Μαΐου στις 8.00μ.μ στο δημαρχείο Ελληνικού.


Στην πρόσκληση ο δήμαρχος αναφέρει ότι «δίνουμε και εμείς τη μάχη μας με σκοπό να συμβάλλουμε στην ένταση, μαζικοποίηση και τον συντονισμό του αγώνα, έτσι ώστε να έχουμε νίκες στην υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, στην ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην παραλία και τη θάλασσα».

Ο δήμαρχος Ελληνικού συνεχίζει για 4η μέρα την απεργία πείνας μέχρι να υπάρξει ικανοποίηση των αιτημάτων του δήμου για παραλία ελεύθερη για όλους τους πολίτες.

Σήμερα ο δήμαρχος είχε συνάντηση το μεσημέρι με τους εργαζομένους του δήμου για να συζητήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο δήμο τις τελευταίες μέρες, ενώ το απόγευμα στις 7.00 θα συναντηθεί με εκπροσώπους συλλόγων & φορέων του Δήμου Ελληνικού, για να συζητήσουν την κατάσταση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

 Leave a Reply

(required)

(required)