Sep 292018
 

 

Σεμινάριο επαγγελματικής επιμόρφωσης για εργαζόμενους και εργαζόμενες σε Μ.Κ.Ο. και οργανισμούς που παρέχουν υπηρεσίες σε πρόσφυγες και μετανάστες.

ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΟΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ. ΠΟΙΟΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ;

Αλεξάνδρα Βασιλείου, Ph.D., Βέρα Λάρδη

3 – 4 Νοεμβρίου 2018

Αυτό το σεμινάριο επαγγελματικής επιμόρφωσης απευθύνεται σε εργαζόμενους και εργαζόμενες σε Μ.Κ.Ο. και οργανισμούς που παρέχουν υπηρεσίες σε πρόσφυγες και μετανάστες. Οι απαιτήσεις των εργασιακών αυτών πλαισίων είναι μεγάλες, όπως και η εκδαπάνηση των εργαζομένων. Πως μπορεί μια συνεργατική ομάδα να αποδίδει καλύτερα και να μειώσει την εκδαπάνηση; Πως συνδέονται οι δυναμικές που αναπτύσσονται μέσα σε μια ομάδα με τις δυναμικές του ευρύτερου κοινωνικού και πολιτικού πεδίου μέσα στο οποίο δρα; Θα εξερευνήσουμε τα παραπάνω, τη σύνδεσή τους με την εκδαπάνηση και θα αναζητήσουμε τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψή της. Το σεμινάριο συμπεριλαμβάνει βιωματικές ασκήσεις, θεωρητική πλαισίωση, μικρές ομάδες εργασίας και συζήτηση στην ολομέλεια.

Τόπος: Γιαννάρου 17, Άλιμος ( Στάση Καλαμακίου, Στάση τραμ Πικροδάφνη

Ώρες: Σάββατο 10:00 – 17:00, Κυριακή 10:00 – 14:00

Κόστος: 140 € (υπάρχει η δυνατότητα για περιορισμένο αριθμό υποτροφιών, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων).

Εγγραφή: Για να εγγραφείτε στείλτε μήνυμα στη διεύθυνση processworkhub@gmail.com

Γλώσσες σεμιναρίου: ελληνικά και αγγλικά (αν χρειαστεί) με ταυτόχρονη μετάφραση.

Η Αλεξάνδρα Βασιλείου και η Βέρα Λάρδη έχουν εργαστεί στην υποστήριξη προσφύγων και μεταναστών καθώς και στην υποστήριξη εργαζόμενων, εκπαιδευτικών και εθελοντών που προσφέρουν υπηρεσίες σε πρόσφυγες και μετανάστες. Έχουν συνεργαστεί με Μ.Κ.Ο. και διεθνείς οργανισμούς στην εκπαίδευση προσωπικού και εποπτεία, με εκπαιδευτικούς και φοιτητές. Έχουν επίσης υλοποιήσει δράσεις ευαισθητοποίησης μέσω του θεάτρου.

Ενδεικτικοί φορείς συνεργασίας: Γιατροί Χωρίς Σύνορα / Day Care Center Αθήνας, Παιδικά Χωριά S.O.S. / Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ‘Αρσις / Εστία Προσφύγων, Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αθήνας, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Secours Islamique France, Δίκτυο για τα Διακαιώματα του Παιδιού, Διοτίμα, Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Ένα κλικ για αφίσα (ελληνικά), αφίσα (αγγλικά), φυλλάδιο με πληροφορίες (ελληνικά), φυλλάδιο με πληροφορίες (αγγλικά)