Nov 142014
 

arsis

Οι φίλοι μας κάνουν ωραία πράγματα. Σήμερα είδαμε αυτήν την ανακοίνωση:

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση υποστήριξης Νέων στη  προσπάθεια η εκπαίδευση   στα ανθρώπινα δικαιώματα να αποτελέσει μια σημαντική και ουσιαστική πραγματικότητα στο εκπαιδευτικό σύστημα και την εκπαιδευτική διαδικασία, υλοποιεί το Πρόγραμμα «Δράσεις  Ευαισθητοποίησης νέων στα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω των  εκπαιδευτικών εγχειριδίων Compassκαι Compasito».  Το πρόγραμμα με δύο κέντρα παρέμβασης: στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη επιδιώκει μέσα από την εκπαίδευση εκπαιδευτών και εκπαιδευτικών, την ενεργή συμμετοχή μαθητών και μαθητριών, την προώθηση εργαλείων, να πολλαπλασιαστούν οι δυνατότητες και ευκαιρίες τόσο στην εκπαίδευση όσο και στο κοινωνικό περιβάλλον  για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος η ΑΡΣΙΣ θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων για το Compass και το Compasito: επίσημα εγχειρίδια του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα.  Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν:

  • Δύο τρίωρα εισαγωγικά εργαστήρια γνωριμίας με το υλικό και τη μεθοδολογία των δύο οδηγών
  • Ένα σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών για το Compass (διάρκεια 4 ημέρες, 30 ώρες)
  • Ένα σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών  για το  Compasito (διάρκεια 3 ημέρες, 24 ώρες)

Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες που θα εκπαιδευτούν θα αναλάβουν στη συνέχεια την υλοποίηση  παρεμβάσεων  σε σχολεία και δημόσιους χώρους.

Το πρόγραμμα στοχεύει:

  • Στην άμεση εφαρμογή των εγχειριδίων στις σχολικές τάξεις κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
  • Στη δημιουργία μιας σταθερής ομάδας εθελοντών εκπαιδευτών, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε ένα δίκτυο διαρκούς συνεργασίας με εκπαιδευτικούς. Το δίκτυο αυτό θα αναπτύσσει δράσεις με σκοπό την προώθηση της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα σε συνεργαζόμενες σχολικές μονάδες αλλά και παρεμβαίνοντας σε δημόσιους χώρους. (Σεμινάρια εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς θα διοργανωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2015 κατόπιν  ενημέρωσης και σχετικής πρόσκλησης).

Η ΑΡΣΙΣ απευθύνεται σε επαγγελματίες κοινωνικούς επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές ενηλίκων  και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας, οι οποίοι επιθυμούν να γίνουν ενεργά μέλη του δικτύου της για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και να αφιερώσουν χρόνο και ενέργεια για την προώθησή της σε παιδιά, νέους και νέες μέσα από την εφαρμογή δημιουργικών δραστηριοτήτων.

Λόγω της φύσης του εργαστηρίου ο αριθμός των συμμετεχόντων δε μπορεί να υπερβαίνει τα 30 άτομα για το εγχειρίδιο Compass και 15 για το Compasito.

Προϋποθέσεις δήλωσης συμμετοχής για τα εισαγωγικά εργαστήρια:

  1. Εμπειρία σε εκπαιδευτικές δράσεις, όπως προγράμματα αγωγής υγείας, περιβαλλοντική εκπαίδευση, βιωματική εκπαίδευση   κ.λπ.
  2. Προηγούμενη συμμετοχή σε δράσεις προώθησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων
  3. Εθελοντική εργασία
  4. Εμπειρία συμμετοχής σε ομαδικές κοινοτικές δράσεις
  5. Εμπειρία οργάνωσης εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων

Οι ενδιαφερόμενοι/ες αποστέλλουν συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής και ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο arsisathina@gmail.com έως τις 20/11/2014 με θέμα “ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ”

Τα εισαγωγικά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22/11/2014 και την Κυριακή 23/11/2014 από τις 16:00 – 19:00

  • Σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την υλοποίηση των εργαστηρίων θα ενημερωθείτε για τη συμμετοχή σας στα σεμινάρια Compass & Compasito.
  • Το σεμινάριο του COMPASS (απευθύνεται σε παιδιά και νέους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) θα πραγματοποιηθεί 6 -7/12/2014 & 20 -21/12/2014.
  • Το σεμινάριο του COMPASITO (απευθύνεται σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης) θα πραγματοποιηθεί 12 -14/12/2014.

Το έργο «Δράσεις Ευαισθητοποίησης νέων στα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω των εκπαιδευτικών εγχειριδίων Compass και Compasito» χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής  δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Διαβάστε όλη την πρόσκληση εδώ

Αίτηση συμμετοχής

 Leave a Reply

(required)

(required)