Sep 102017
 

Ξεκινάει άλλη μια χρονιά για το Processwork Hub. Συνεχίζουμε την εξέλιξη των υπαρχόντων δραστηριοτήτων, παραμένοντας ανοιχτές στην ανάδυση νέων project που θα προκύψουν από τη συλλογική δημιουργική διεργασία μεταξύ όλων μας.

Οι δραστηριότητες επικεντρώνουν σε επαγγελματική επιμόρφωση στο χώρο της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης, καθώς και σε δράσεις στην κοινότητα, όπως ανοιχτές διεργασίες ομάδας και ανοιχτά φόρουμ, εποπτεία και επαγγελματική επιμόρφωση εργαζόμενων σε Μ.Κ.Ο., οργανισμούς και εθελοντές σε δομές αλληλεγγύης.

Συνεχίζονται το Δεύτερο Έτος Εκπαίδευσης στο Processwork, οι ομάδες επαγγελματικής εποπτείας, η επιμόρφωση στις Βασικές Αρχές Διεργασίας Ομάδας (Β.Α.Δ.Ο. Ι, Β.Α.Δ.Ο. ΙΙ και Β.Α.Δ.Ο. ΙΙΙ), καθώς και οι συνεργασίες μας με φορείς εκπαίδευσης στο Processwork και άλλους φορείς επαγγελματικής επιμόρφωσης στο εξωτερικό.

Το Processwork Hub είναι ο εκπρόσωπος των προγραμμάτων Ενδυνάμωσης που έχει αναπτύξει η Grundkraft (Teachers Empowered, Youth Workers Empowered, Leaders Empowered). Μαζί με την Ενδυνάμωση Εκπαιδευτικών, που συνεχίζεται για 8η χρονιά, φέτος θα ξεκινήσουμε και την Ενδυνάμωση Ηγεσίας. Είμαστε στο τελικό στάδιο ετοιμασίας του προγράμματος, λεπτομέρειες του οποίου θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στο φθινόπωρο.

Την φετινή χρονιά έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε αγαπημένους φίλους και συνεργάτες από τη διεθνή κοινότητα του Processwork, οι οποίοι θα εμπλουτίσουν τις δραστηριότητες της χρονιάς.

Τον Ιανουάριο θα έρθει ο Joe Goodbread, ένας από τους πρώτους συνεργάτες του Arnold Mindell στην εξέλιξη της προσέγγισης του Processwork και η Kate Jobe, συνδημιουργός πολλών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Processwork ανά τον κόσμο. Τον Απρίλιο θα έρθει η Dawn Menken, μια από τις εκπαιδεύτριες πρώτης γενιάς, η οποία έχει δημιουργήσει μαζί με άλλους τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Process Work Institute στο Portland, Oregon. Θα προσφέρουν την προσωπική τους ματιά πάνω στην θεώρηση του Processwork, στα πλαίσια μιας ανοιχτής εποπτείας. Τον Μάιο φιλοξενούμε την Emetchi και τη Rhea, μέλη της ομάδας εκπαιδευτών του Ελληνικού προγράμματος εκπαίδευσης στο Processwork, οι οποίες θα προσφέρουν την εμπειρία και γνώση τους στην ομάδα εκπαιδευομένων.

Μέσα στο κλίμα ολοένα αυξανόμενης έντασης στον πλανήτη μας συχνά απελπιζόμαστε, νιώθοντας ότι κάθε προσπάθεια είναι μια σταγόνα στον ωκεανό, σε σχέση με τις αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν. Ελπίδα μας είναι ότι η μετατόπιση συνειδητότητας που χρειαζόμαστε ως ανθρωπότητα γίνεται μη γραμμικά! Μπορεί η δικιά μας αφύπνιση κι επίγνωση να είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά. Ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε!

Ένα κλικ εδώ για να δεις την αφίσα με τις δραστηριότητες 2017-2018 σε αρχείο pdf