Apr 292018
 

Σήμερα, πραγματοποιήσαμε το ετήσιο εργαστήριο ενδυνάμωσης για την ομάδα εθελοντών φοιτητριών και φοιτητών του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΤΕΑΠΗ), οι οποίοι συντονίζουν εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά που φιλοξενούνται στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας προσφύγων του Δήμου Αθηναίων στον Ελαιώνα. Το σημερινό εργαστήριο έγινε με συντονίστρια την Αλεξάνδρα Βασιλείου.

Η ομάδα των φοιτητριών και φοιτητών, υπό την εποπτεία και το συντονισμό της καθηγήτριας Αλεξάνδρας Ανδρούσου οργανώνει αυτήν την εκπαιδευτική /κοινωνική παρέμβαση κι έχει ως αποδέκτες τα παιδιά των προσφύγων που βρίσκονται στον Ελαιώνα. Στόχος της να βοηθήσει τα παιδιά να εκφραστούν, να παίξουν και να διασκεδάσουν. Οι δράσεις οργανώνονται με βάση τη θεωρητική θέση της Κριτικής Παιδαγωγικής, που αποτελεί ένα βασικό σημείο αναφοράς στην εκπαίδευση των φοιτητών και των φοιτητριών του ΤΕΑΠΗ.

Η σημερινή συνάντηση ξεχείλισε από συναίσθημα, μοιρασιά, αυθεντικότητα και ευγνωμοσύνη για αυτό που έχει χτίσει η ομάδα. Εμπλουτισμένη με νέα μέλη, μοιράζεται την εμπειρία των “παλιών”, φορτίζει τις μπαταρίες της με τα ταλέντα, την ενέργεια και τη δέσμευση των “νέων¨”.

Γεια στα χέρια σας βρε παιδιά. Είστε πράγματι ό,τι πιο ελπιδοφόρο σε αυτούς τους περίεργους καιρούς που ζούμε!

Ένα κλικ εδώ για περισσότερες φωτογραφίες από το εργαστήριο