Sep 252015
 

Royalty-free 3d computer generated clipart picture image of a team of 8 blue people holding up connected pieces to a colorful puzzle that spells out "team," symbolizing excellent teamwork, success and link exchanging.

Επιμόρφωση στις Βασικές Αρχές Διεργασίας Ομάδας & το Ρόλο του Συντονιστή: Β.Α.Δ.Ο. Ι

Λένα Ασλανίδου, MPW – Αλεξάνδρα Βασιλείου, PhD – Λίλη Βασιλείου, PhD
Μια από τις προκλήσεις της δουλειάς σε ομάδες είναι η αξιοποίηση των δυναμικών και των συναισθημάτων που αναδύονται στην συνδιαλλαγή των μελών της ομάδας. Μέσα από την οπτική της προσέγγισης του Processwork μπορούμε να δούμε την ομάδα σαν ένα σύνολο ξεχωριστών ανθρώπων, με διαφορετικές θέσεις και εμπειρίες και ταυτόχρονα, σαν ένα πεδίο, το οποίο εκφράζεται μέσα από ρόλους, τους οποίους όλοι, εν μέρει, μοιράζονται. Μέσα από αυτήν την οπτική, μπορούμε να κατανοήσουμε τις δυναμικές και συγκρούσεις που αναδύονται σε μια ομάδα σαν μια προσπάθεια να γνωρίσει η ομάδα τον εαυτό της και τις εμπειρίες των μελών της, σαν απαραίτητες και αναγκαίες σε αυτήν την διαδικασία αυτογνωσίας.

Σε αυτήν την επιμόρφωση θα εστιάσουμε θεωρητικά και βιωματικά στη διεργασία ομάδας με βάση τη προσέγγιση του Processwork και συγκεκριμένα:

  • Στην εκμάθηση εργαλείων για να αντιλαμβανόμαστε και να παρεμβαίνουμε στην δυναμική της ομάδας και των σχέσεων που αναπτύσσονται.
  • Στο ρόλο του συντονιστή ως φορέα επίγνωσης και διευκόλυνσης των συνδιαλλαγών και στην προσωπική του ανάπτυξη.
  • Στην προσωπική ανάπτυξη του συντονιστή που είναι αναγκαία για να μπορεί να είναι φορέας επίγνωσης και διευκόλυνσης των συνδιαλλαγών.

Η επιμόρφωση αυτή απευθύνεται σε όλους όσους συντονίζουν ομάδες ή συμμετέχουν σε ομάδες.

Το Β.Α.Δ.Ο. Ι είναι ο πρώτος χρόνος τριετούς επαγγελματικής επιμόρφωσης στις Βασικές Αρχές Διεργασίας Ομαδας και τον Ρόλο του Συντονιστή.

Για αναλυτικές πληροφορίες για την τριετή επιμόρφωση κάντε κλικ εδώ

Το Β.Α.Δ.Ο. Ι μπορούν να το παρακολουθήσουν και όσοι ενδιαφέρονται για μια εισαγωγή στις Βασικές Αρχές Διεργασίας Ομάδας και τον ρόλο του συντονιστή χωρίς να δεσμεύονται στην ολοκλήρωση του τριετούς προγράμματος.

Ημερομνίες: 17/10/15, 7/11/15, 5/12/15, 9/1/16, 6/2/16, 5/3/16, 16/4/16, 21/5/16
8 συναντήσεις (Σάββατο, 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.)
Κόστος: 240 €
Εγγραφή: Για να κλείσετε θέση στείλτε τη Δήλωση Συμμετοχής με εμαιλ στη διεύθυνση processworkhub@gmail.com.