Dec 072019
 

Αυτή τη βδομάδα ολοκληρώθηκε η εφαρμογή του προγράμματος “Ενδυνάμωση Ηγεσίας” για managers και συντονίστριες του Day Care Center Αθήνας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του μοναδικό τρόπο να ηγείται μιας ομάδας. Το πρόγραμμα επαγγελματικής επιμόρφωσης “Ενδυνάμωση Ηγεσίας” απευθύνεται σε όσους ασκούν ηγετικό ρόλο σε ομάδες και οργανισμούς. Ιδρύθηκε το 2008 από τον Lukas Hohler και την Grundkraft, με σκοπό την παροχή αποτελεσματικών εργαλείων για την αντιμετώπιση των καθημερινών προκλήσεων και τη βελτίωση της διαχείρισης της ομαδικής εργασίας. Με βάση την προσέγγιση του Processwork, υποστηρίζει ανθρώπους σε θέση ηγεσίας να να κατανοήσουν με σαφήνεια τη σχέση του δικού τους προσωπικού στυλ ηγεσίας εντός και εκτός του χώρου εργασίας, καθώς και να αναδείξει τις εσωτερικές πηγές δύναμης και πλούτου, προκειμένου να αντλήσουν τα μέγιστα οφέλη.

Το πρόγραμμα αυτό ενδυναμώνει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε θέση ευθύνης, συντονισμού και ηγεσίας να αναγνωρίσουν εγγενείς δυνάμεις που αποτελούν κλειδιά για την αντιμετώπιση προκλήσεων και την επίλυση προβλημάτων. Επίσης τους προσφέρει δεξιότητες απαραίτητες για να βελτιώσουν τις εργασιακές τους σχέσεις και να εκπληρώσουν τον ηγετικό ρόλο που τους έχει ανατεθεί στον οργανισμό μέσα στον οποίον εργάζονται.

Τις συναντήσεις ολομέλειας συντόνισαν η Αλεξάνδρα Βασιλείου και η Βέρα Λάρδη, η οποία και ολοκλήρωσε τη διαδικασία εκπαίδευσης εκπαιδευτών για αυτό το πρόγραμμα. Ευχαριστούμε την ομάδα του DCC για τη συμμετοχή της και τον πλούτο των συναντήσεων μας. Καλή αντάμωση ξανά!