Oct 262008
 

Την εβδομάδα που πέρασε (23-24 Οκτωβρίου, 2008) κάναμε ένα εκπαιδευτικό διήμερο με το προσωπικό του Τομέα Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ. Θέμα του ήταν το ‘Το Ονείρεμα της Ομάδας και το Teamwork (αρμονική συνεργασία ομάδας)’. Γνωρίζοντας οτι η ομάδα είναι πολύ περισσότερο από το άθροισμα των μελών της, το teamwork δεν περιορίζεται στο να δουλεύουν μαζί τα μέλη της, αλλά και στο να γίνεται η επίτευξη των στόχων μέσα σε κλίμα συνεργασίας, όπου, η επίτευξη του στόχου, είναι εξίσου σημαντική όσο και η προσωπική έκφραση της διαφορετικότητας του κάθε μέλους.

Σε αυτό το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο εξερευνήσαμε το teamwork σαν μια διεργασία ομάδας, δίνοντας έμφαση και στα ιδιαίτερα δώρα που φέρνει το κάθε μέλος της ομάδας, και πως αυτά τα δώρα είναι μέρος του ευρύτερου μύθου της ομάδας. Αναζητήσαμε το κοινό ονείρεμα της ομάδας, και πως αυτό συνδέεται με την προσωπική πορεία του κάθε μέλους.

Ήταν ένα πλούσιο διήμερο με πολλή βιωματική δουλειά και εξερεύνηση. Η διάθεση της ομάδας να βουτήξει σε βαθιά νερά, και να εξερευνήσει γνώριμα και άγνωστα μονοπάτια με καινούργιους τρόπους ήταν ενθαρρυντική και συγκινητική. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον Τομέα Πρόληψης και το προσωπικό του για την πρόσκληση να δουλέψουμε μαζί, την θέληση να δοκιμάσουμε καινούργια πράγματα, την ειλικρίνεια της συμμετοχής και το μοίρασμα.

Ένα video που δίχνει μια οπτική του teamwork – είναι από διαφήμιση τράπεζας – συγγνώμη για αυτό :-)


 Leave a Reply

(required)

(required)