Nov 122015
 

 

sosivia4

Η Volunteer 4 Greece σε συνεργασία με το Processwork Hub οργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια για εθελοντές και εθελόντριες  που προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους σε δομές υποδοχής προσφύγων.

Χθες το απόγευμα συναντήθηκε η δεύτερη  ομάδα εθελοντών. Εξερευνήσαμε το όραμα που μας παρακινεί να εργαστούμε ως εθελοντές, την αντίληψη του ρόλου μας, τις προσδοκίες μας από τη συμμετοχή στην ομάδα εθελοντών, καθώς και πιθανές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο. Γεμάτο τρίωρο, ενεργή η συμμετοχή της ομάδας. Μοιραστήκαμε, αναρωτηθήκαμε, συνδεθήκαμε.

Στην ερώτηση ‘πως φεύγεις από εδώ σήμερα; τι κρατάς από τη σημερινή συνάντηση’ η ομάδα ανέφερε: μεγαλύτερη αυτογνωσία, θετική ενέργεια, διαφορετικές προσεγγίσεις, άνοιγμα με αγνώστους, πολύ διαφορετικά πράγματα από αυτά που περίμενα –μου αρέσει η ψυχολογική προσέγγιση, θαυμασμό και συνειδητοποίηση, θυμήθηκα πράγματα που είχα ξεχάσει, περισσότερη επίγνωση.

Ευχαριστούμε την ομάδα εθελοντριών κι εθελοντών που συμμετείχε με αυθεντικότητα κι εμπιστοσύνη στην ομάδα. Στην ομάδα επιμορφωτών του Processwork Hub συμμετέχουν οι Λένα Ασλανίδου, Αλεξάνδρα Βασιλείου, Λίλη Βασιλείου, Ιωάννα Βελαλή και Νάνσυ Παπαθανασίου.