Jun 292014
 

ran 1

Συνεργάτες του processwork.gr συμμετέχουν στο δίκτυο του RAN Prevent, που είναι μέρος του Radicalization Awareness Network της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Λένα Αλσανίδου και η Λίλη Βασιλείου ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες για τη συνάντηση κορυφής του RAN.

Προχθές, επέστρεψα από τη Βαρκελώνη όπου και πραγματοποιήθηκε μια άλλη συνάντηση του RAN Prevent, που εστίασε στην αναζήτηση τρόπων υποστήριξης εκπαιδευτικών για την ανάπτυξη δεξιοτήτων διαλόγου με νέους/νέες και ομάδες σε καταστάσεις έντασης. Η συνάντηση ήταν προπαρασκευαστική για μια ευρύτερη συνάντηση του RAN Prevent με εκπαιδευτικούς, που θα γίνει αρχές του 2015.

Είκοσι επαγγελματίες, από δέκα ευρωπαϊκές χώρες. Εκπαιδευτικοί, youth workers, community workers. Πλούτος εμπειριών, σε διαφορετικά πολιτικά, κοινωνικά και πολιτισμικά πλαίσια, ανταλλάξαμε εμπειρίες, προβληματιστήκαμε, αναζητήσαμε κοινούς άξονες παρέμβασης, κοινές αρχές. Η συνάντηση ήταν διήμερη, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και μεγαλύτερης διάρκειας. Είχαμε πολλά να πούμε. Μου έκανε εντύπωση το κλίμα συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης. Η ποικιλομορφία της ομάδας ήταν και ο πλούτος της. Η συνάντηση έγινε μέσα σε ατμόσφαιρα εκτίμησης της δουλειάς του καθενός και της καθεμιάς. Άξιζε τον κόπο, δημιουργήθηκαν νέες φιλίες και νέα δίκτυα.

 

 Leave a Reply

(required)

(required)