Sep 242017
 

Η συνύπαρξη με μια ομάδα στον επαγγελματικό, κοινωνικό ή οικογενειακό χώρο μπορεί να μας φέρει στα όρια των αντοχών μας!  Τι δεξιότητες χρειάζονται για να μπορείς να κατανοήσεις τη δυναμική της ομάδας, τους ρόλους που είναι παρόντες και τρόπους εκτίμησης της πολυφωνίας και ποικιλομορφίας; Πως μπορείς να συντονίσεις μια ομάδα, είτε από τον ‘επίσημο’ ρόλο του συντονιστή, είτε ως μέλος-συντονιστής;

Η επιμόρφωση στις Βασικές Αρχές Διεργασίας Ομάδας (Β.Α.Δ.Ο.) προσφέρει την ευκαιρία για βιωματική μάθηση πάνω σε αυτά τα ερωτήματα (και σε πολλά άλλα!).

Μέσα από την οπτική της προσέγγισης του Processwork, μπορούμε να δούμε την ομάδα ως ένα σύνολο ξεχωριστών ανθρώπων, με διαφορετικές θέσεις και εμπειρίες και ταυτόχρονα, ως ένα πεδίο, το οποίο εκφράζεται μέσα από ρόλους, τους οποίους όλοι, εν μέρει, μοιράζονται.

Μέσα από αυτήν την οπτική, μπορούμε να κατανοήσουμε τις δυναμικές και συγκρούσεις που αναδύονται σε μια ομάδα σαν μια προσπάθεια να γνωρίσει η ομάδα τον εαυτό της και τις εμπειρίες των μελών της, σαν απαραίτητες και αναγκαίες σε αυτήν την διαδικασία αυτογνωσίας.

Το Β.Α.Δ.Ο. εστιάζει θεωρητικά και βιωματικά στην διεργασία ομάδας και τον ρόλο του συντονιστή με βάση τη προσέγγιση του Processwork και συγκεκριμένα:

  • Στην εκμάθηση εργαλείων για την αντίληψη και παρέμβαση στη δυναμική της ομάδας και των σχέσεων που αναπτύσσονται.
  • Στο ρόλο του συντονιστή ως φορέα επίγνωσης και διευκόλυνσης των συνδιαλλαγών.
  • Στην προσωπική ανάπτυξη του συντονιστή που είναι αναγκαία για να μπορεί να είναι φορέας επίγνωσης και διευκόλυνσης των συνδιαλλαγών.

Οι εγγραφές για το ΒΑΔΟ Ι, ΒΑΔΟ ΙΙ και ΒΑΔΟ ΙΙΙ έχουν ξεκινήσει. Με ένα κλικ εδώ θα βρεις περισσότερες πληροφορίες.