Jun 082007
 

πηγή: http://www.olimazi.eu/?articleid=1294

Στην δημοτική αγορά της Κυψέλης, από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου (18:00 – 22:00), μέλη, εθελοντές και προσωπικό του ΚΕΘΕΑ – Mosaic (Διαπολιτισμικό Μεταβατικό Κέντρο) εκθέτουμε με φωτογραφίες τη ματιά μας, μια ματιά από διαφορετικές πατρίδες που βλέπει την ίδια πόλη, αλλά και τις εικόνες μας, τα δικά μας είδωλα μέσα στην πόλη αυτή. Θέλουμε την Κυψέλη μια γειτονιά ανοιχτή στη διαφορετικότητα, μακριά από λογικές ξενοφοβίας και κοινωνικού αποκλεισμού και ως ένα ζωντανό κομμάτι αυτής της γειτονιάς συμμετέχουμε στην προσπάθεια της «Ανοιχτής Πόλης» για την αξιοποίηση της Δημοτικής Αγοράς προς όφελος των πολιτών.

Το Διαπολιτισμικό Μεταβατικό Κέντρο Mosaic είναι ένα από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ και στόχο έχει την υποστήριξη μεταναστών, προσφύγων και παλιννοστούντων. Αναγνωρίζοντας τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι, προβλήματα που προστίθενται στα υπόλοιπα που όλοι μας πιθανόν αντιμετωπίζουμε,
* υποστηρίζουμε ψυχολογικά [ατομικά και ομαδικά] άτομα και οικογένειες σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν,
* υποστηρίζουμε εξαρτημένα από ουσίες άτομα στην προσπάθειά τους για απεξάρτηση.
Ενισχυτικά στα παραπάνω:
* παρέχουμε εκπαίδευση στην ελληνική γλώσσα αλλά και εκπαίδευση σε τεχνικές αναζήτησης εργασίας,
* παρέχουμε πληροφόρηση και ενίσχυση σε θέματα που αφορούν στην καλύτερη δικτύωσή τους με υπηρεσίες και φορείς που ασχολούνται με μετανάστες, πρόσφυγες και παλιννοστούντες.

Παράλληλα, λειτουργεί στο ΚΕΘΕΑ – Mosaic πολυπολιτισμικό στέκι από την Κυριακή έως την Πέμπτη [13:00 – 21:00] κάθε εβδομάδα, όπου μετανάστες, πρόσφυγες και παλιννοστούντες μπορούν να έρθουν για να γνωρίσουν το πρόγραμμα, να συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές, αθλητικές και άλλες δραστηριότητες [ομάδες υποστήριξης εφήβων, θεατρική ομάδα, ομάδα δημοσιογραφίας, ομάδες ποδοσφαίρου, πινγκ πονγκ κ.ά.].

Στόχος όλων των παρεμβάσεών μας είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ανθρώπων που, ξεκινώντας από διάφορες πατρίδες, έχουν κάνει την Ελλάδα μια ακόμη πατρίδα τους, μεταφέροντας ο καθένας τον πλούτο της διαφορετικότητάς του στις γειτονιές της πόλης.

 Leave a Reply

(required)

(required)