ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΕΣ

Αλεξάνδρα Βασιλείου

Αλεξάνδρα Βασιλείου, Ph.D., Dipl. PW


Η Αλεξάνδρα Βασιλείου είναι διδάκτορας Κοινωνικής Ψυχολογίας κι έχει εκπαιδευτεί στην προσέγγιση του Process Work, και στην Γενική Θεωρία των Συστημάτων για Εφαρμογές στις Επιστήμες του Ανθρώπου. Με μακρά εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων και την εκπαίδευση στην επικοινωνία και την επίλυση συγκρούσεων, ασχολείται με την επιμόρφωση εκπαιδευτικών από το 1996. Εργάζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού των μεταπτυχιακού προγραμμάτων σπουδών του Process Work Institute στο Portland, Oregon, των Ηνωμένων Πολιτειών. Ως υπεύθυνη εκπαίδευσης σε θέματα Επικοινωνίας, Επίλυσης Συγκρούσεων και Διεργασίας Ομάδας, έχει συνεργαστεί με προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου / ΑΚΜΑ (Αθήνα, Πειραιά, Ρόδο, Λέσβο, Κω), του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων / ΚΕΘΕΑ (Πειραιά, Δραπετσώνα), του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας / ΚΕΘΙ (Αθήνα), του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων (Μειονοτικά Σχολεία Θράκης), του Ελληνοαμερικάνικου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλεγίου Ψυχικού), του Προγράμματος Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών καθώς και με Δημόσια σχολεία στην Αθήνα και στην περιφέρεια. Έκανε την επιστημονική επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης του εγχειριδίου 'Ενδυνάμωση Εκπαιδευτικών' και συντόνισε την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στο Κολλέγιο Ψυχικού με την ομάδα καθηγητών Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας του σχολείου. Eίναι μέλος του International Association of Process Oriented Psychology (IAPOP) και μαζί με συναδέλφους της έχει ιδρύσει το Processwork Greece.

Αναλυτικό βιογραφικό για την Αλεξάνδρα Βασιλείου



Λίλη Βασιλείου

Λίλη Βασιλείου, Ph.D., Dipl. PW


Η Λίλη Βασιλείου είναι διδάκτορας Ψυχολογίας κι έχει εκπαιδευτεί στην προσέγγιση του Process Work, και στην Γενική Θεωρία των Συστημάτων για Εφαρμογές στις Επιστήμες του Ανθρώπου. Εργάζεται στην Ελλάδα και διεθνώς σαν εκπαιδεύτρια ενηλίκων, συντονίστρια ομάδων και διαμεσολαβήτρια συγκρούσεων και σύμβουλος οργανισμών. Είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού των μεταπτυχιακού προγραμμάτων σπουδών του Process Work Institute στο Πορτλαντ, Όρεγκον (2001 - σήμερα), και υπεύθυνη διδασκαλίας βιωματικών σεμιναρίων στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) (2000 - σήμερα). Ήταν μέλος του διδακτικού προσωπικού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Αντιμετώπιση του Πόνου" το οποίο πραγματοποιήθηκε σε σύμπραξη του Εργαστηρίου Ιατρικής Ψυχολογίας της Ιατρικής Σχολής (Ψυχιατρική Κλινική) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το Γενικό Τμήμα Βασικών ιατρικών Μαθημάτων του Τ.Ε.Ι. Αθηνών (2005 - 2009). Έχει δουλέψει στο χτίσιμο συνεργασίας (teambuilding) με τα μέλη της Ζωντανής Βιβλιοθήκης (2010), το προσωπικό του ψυχιατρικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Γ. Παπανικολάου (2009), καθώς και με τις ομάδες εμψυχωτών των Δημιουργικών Εργαστηρίων Νέων (ΔΕΝ) Ξάνθης και Κομοτηνής στα πλαίσια του προγράμματος του Πανεπιστημίου Αθηνών "Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων" (2006-2008). Eίναι μέλος του International Association of Process Oriented Psychology (IAPOP) και μαζί με συναδέλφους της έχει ιδρύσει το Processwork Greece.



Λένα Ασλανίδου

Λένα Ασλανίδου MAPW, Dipl. PW


Η Λένα Ασλανίδου εργάζεται στην Ελλάδα και διεθνώς ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων, διαμεσολαβήτρια και εκπαιδεύτρια στην επίλυση συγκρούσεων και στην Ψυχολογία με Προσανατολισμό τη Διεργασία (Process Oriented Psychology). Είναι κάτοχος του Διπλώματος του Process Work , Μaster στο Process Work, πτυχίο Κοινωνικής Εργασίας. Έχει εκπαιδευτεί στη Θεωρία Συστημάτων, στη Δυναμική Ομάδας και τη Θεραπεία Οικογένειας στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ). Είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας του Process Work Institute στο Portland, Oregon και ιδρυτικό μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας του Process Work Ελλάδας. Από το 1985 έως το 1989 εργάστηκε ως μέλος της Θεραπευτικής Ομάδας του Ψυχιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών – Γεώργιος Γεννηματάς. Από το 1999 εργάζεται ατομικά στην επαγγελματική επιμόρφωση ενηλίκων, σε θέματα Επίλυσης Συγκρούσεων, Δυναμικής Ομάδας, Συνονισμού Ομάδας, και επαγγελματική εκπαίδευση που αξιοποιεί τo Process Work (Δουλειά με Προσανατολισμό στη Διεργασία). Έχει συνεργαστεί και έχει διδάξει επί σειρά ετών στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (Α.Κ.Μ.Α). Έχει επίσης συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων και με το Υπουργείο Παιδείας σε προγράμματα εκπαίδευσης καθηγητών για Προγράμματα Αγωγής Υγείας. 'Αλλες συνεργασίες αφορούν το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε προγράμματα εκπαίδευσης επιμελητών ανηλίκων, καθώς και με τις Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης ΣΧΕΔΙΑ, Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών & Οικογένειας, κ.α.). Eίναι μέλος του International Association of Process Oriented Psychology (IAPOP) και μαζί με συναδέλφους της έχει ιδρύσει το Processwork Greece.



Iωάννα Βελαλή

Iωάννα Βελαλή, MAPW, Dipl. PW


Η Ιωάννα Βελαλή είναι απόφοιτος Ψυχολογίας (ΒSc Psychology, University of Reading, 1998-2001), Χοροθεραπεύτρια (Μ.Α Dance/Movement Therapy, University of Roehampton, 2003-2006) και έχει ειδικευτεί στην μέθοδο του Processwork (M.A in Processwork, Process Work Institute, ΗΠΑ 2011-2015). Είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης και συντονίστρια ομάδων γύρω από θέματα επίλυσης συγκρούσεων. Από το 2015 εργάζεται ιδιωτικά στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στον τομέα της επαγγελματικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών σε σχολεία της Αττικής. Eίναι μέλος του International Association of Process Oriented Psychology (IAPOP) και μαζί με συναδέλφους της έχει ιδρύσει το Processwork Greece.



Βενετία Μπουρονίκου

Βενετία Μπουρονίκου, MA, Dipl. PW


Η Βενετία Μπουρονίκου είναι Ψυχολόγος (Αρ. 'Αδειας 3086/22.4.1999) και Πιστοποιημένη Processworker. Έχει κάνει σπουδές στην Ψυχολογία, απόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης - Τμήματος Ψυχολογίας (1993-1998) και έχει εκπαιδευτεί στην προσέγγιση του Processwork, στη Δυναμική Ομάδας και στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία. Εργάζεται ως ψυχολόγος ατομικά και με ζευγάρια, ως συντονίστρια ομάδων και εκπαιδεύτρια ενηλίκων από το 2000. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με το Portland Processwork Clinic και έχει εργαστεί Συντονίστρια Εισαγωγών και Δράσεων Προβολής για το Process Work Institute, στο Πόρτλαντ, Όρεγκον. Έχει συνεργαστεί με το ΚΕΘΕΑ- Διάβαση ως μέλος του Θεραπευτικού Προσωπικού, με την ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ως σύμβουλος, εκπαιδεύτρια και συντονίστρια ομάδων νέων και ομάδων προσφύγων και μεταναστών και με την ΟΛΚΕ - ΓΓΝΓ ως σύμβουλος της Τηλεφωνικής Γραμμής Υποστήριξης Νέων και Γονέων ΛΟΑΤ. Eίναι μέλος του International Association of Process Oriented Psychology (IAPOP) και μαζί με συναδέλφους της έχει ιδρύσει το Processwork Greece.



Νάνσυ Παπαθανασίου

Νάνσυ Παπαθανασίου, Ph.D.


Είναι Κλινική Ψυχολόγος (Διδακτορικό Δίπλωμα και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, ΕΚΠΑ), και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην διαμεσολάβηση συγκρούσεων και την οργανωτική αλλαγή (MA in Conflict Facilitation & Organizational Change, Processwork Institute, Portland, OR, ΗΠΑ, 2004-2007). Είναι επιστημονική υπεύθυνη για Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 για ΛΟΑΤ άτομα, τις οικογένειές τους και εκπαιδευτικούς. Διδάσκει επικουρικά στο Τμήμα Ψυχολογίας, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας. Είναι ερευνήτρια στην ομάδα Athena Studies of Resilient Adaptation (AStRA)από το 2004 και έχει λάβει μέρος σε έρευνες πεδίου και ερευνητικά προγράμματα για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην επάρκεια και τη ψυχική υγεία των εφήβων, την συμμετοχή στα κοινά των νέων, την ψυχική ανθεκτικότητα μεταναστών και παλιννοστούντων μαθητών, την επάρκεια μαθητών,κ.α. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις διακρίσεις και την αντίληψή τους, την προσαρμογή και την ψυχική υγεία ομάδων υπό αντιξοότητα, και το θεωρητικό μοντέλο της Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας και ειδικότερα της Ψυχικής Ανθεκτικότητας. Από το 2009 εργάζεται ιδιωτικά ως κλινική ψυχολόγος και εκπαιδεύτρια σε θέματα επίλυσης συγκρούσεων, οργανωτικής αλλαγής και διαπολιτισμικής μεσολάβησης και έχει συνεργαστεί με διάφορους οργανισμούς (ΕΠΑΨΥ, ΑΚΜΑ, ΑΡΣΙΣ, Ελληνική Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Αστέγων, κ.α.) και επιχειρήσεις (ΤΝΤ, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Coca-Colaκ.α.). Από το 2008 είναι μέλος του προσωπικού των διεθνών σεμιναρίων για την επίλυση συγκρούσεων και τη δημιουργία κοινοτήτων WorldWork. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα ελληνικά και διεθνή περιοδικά και βιβλία, και συμμετέχει τακτικά σε διεθνή συνέδρια. Eίναι μέλος του International Association of Process Oriented Psychology (IAPOP) και μαζί με συναδέλφους της έχει ιδρύσει το Processwork Greece.



Σοφία Ασλανίδου

Σοφία Ασλανίδου


Σύμβουλος Ψυχικής υγείας, με εκπαίδευση στη Θεωρία των Συστημάτων και το Γενεόγραμμα στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου, στην προσέγγιση Processwork, παρακολουθώντας σεμινάρια στην Αμερική και στην Ελλάδα (με ενδιαφέρον στη Διεργασία Ομάδας και την Ενδυνάμωση Εκπαιδευτικών) και στο Time Therapy με τον Ελβετό Manuel Schoch, μια θεραπευτική προσέγγιση η οποία συνδυάζει την ψυχοθεραπεία, τον μοντέρνο διαλογισμό, και συγκεκριμένες ενεργειακές ασκήσεις. Σπούδασε Οικονομικά στην Αμερική και εργάστηκε για πολλά χρόνια στον τουρισμό και στην οργάνωση συνεδρίων, ενώ παράλληλα από το 1985 εκπαιδευόταν σε θέματα που είχαν να κάνουν με τον άνθρωπο. Από το 2000 όπου μετακομίζει στο Ναύπλιο ολοκληρώνει τις σπουδές της στην Συναλλακτική και αρχίζει να εργάζεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις σχέσεις που δημιουργούνται στην εκπαιδευτική κοινότητα ξεκινάει σεμινάρια με εκπαιδευτικούς. Ένα παράλληλο ενδιαφέρον της τα τελευταία δέκα χρόνια είναι και η μελέτη και αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών. Διδάσκει για τα παραδοσιακά παραμύθια και το συλλογικό ασυνείδητο, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τμήμα θεατρικών σπουδών.



Δήμητρα Ξενάκη

Δήμητρα Ξενάκη, B.Sc.


Η Δήμητρα Ξενάκη έχει σπουδάσει ψυχολογία (2000-2004) στο Open University της Μεγάλης Βρεττανίας [BSc(Hons)Psych(Open)] και έχει κάνει 4χρονη εκπαίδευση (2002-2006) ως Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Συστημικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχολογικής Υποστήριξης (Σ.Κ.Ε.ΨΥ.) Εργάζεται σε ιδιωτικό πλαίσιο από το 2006 και έχει εργαστεί εθελοντικά στις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων (ΕΔΡΑ: ξενώνας Μπουρνάζι) (2005-2007). Επίσης, ήταν εθελοντικά συνεργαζόμενη στους Γιατρούς του Κόσμου για το Ανοιχτό Πολυϊατρείο Περάματος (2012-2015). Έχει συντονίσει για τρία χρόνια Ομάδες Υποστήριξης Ανέργων στο ιδιωτικό της γραφείο (2013-2016). Επίσης, έχει συν-συντονίσει Ομάδα Εποπτεία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Αττική (2014-2015). Από τον Οκτώβρη του 2015 μέχρι σήμερα συνεργάζεται εθελοντικά, σε ατομικές και οικογενειακές συνεδρίες και ομάδα ψυχοθεραπείας, για το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο Ν.Φιλαδέλφειας, Ν.Χαλκηδόνας, Ν.Ιωνίας και γύρω περιοχών.

Υποστήριξη των προγραμμάτων Ενδυνάμωσης Εκπαιδευτικών