Dec 252016
 

 

Σας ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά! Να’χουμε την υγειά μας κι ο ένας τον άλλον, να ονειρευόμαστε και να τολμάμε τα αδύνατα!

 

Dec 172016
 

Χθες το απόγευμα είχαμε συνάντηση επιμόρφωσης/εποπτείας με την ομάδα πεδίου της Secours Islamique France που έχει αναλάβει δράση στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μαλακάσα. Όποιος έχει επισκεφθεί το χώρο γνωρίζει τις αντιξοότητες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες εκεί. Στις ίδιες αντίξοες συνθήκες εργάζονται και οι επαγγελματίες των ΜΚΟ που δρουν στο χώρο. Κρύο (πολύ κρύο!) και οργανωτικές ελλείψεις κάνουν το έργο τους ακόμη πιο δύσκολο.

Η συγκεκριμένη ομάδα εστιάζει στη δουλειά με τα παιδιά του κέντρου φιλοξενίας. Παρ’ όλες τις δυσκολίες και προκλήσεις, η ομάδα καταφέρνει μικρές νίκες σε αυτή τη συνεχή μάχη με την απελπισία και τη ματαίωση.

Στη χθεσινή μας συνάντηση εστιάσαμε στο team work. Στον τρόπο που η ομάδα συνεργάζεται, στις ανάγκες των μελών της και στον τρόπο που επικοινωνούνται αυτές οι ανάγκες. Μοιραστήκαμε εκνευρισμούς, αδιέξοδα, κούραση, αλλά και οράματα, συγκίνηση και στήριξη. Εξερευνήσαμε ανάγκες που εκφράζονται με διαφορετικό τρόπο, με διαφορετική εστίαση και πως αυτές είναι και μορφές ηγεσίας, ο δρόμος του πολεμιστή, ο δρόμος του οραματιστή, ο δρόμος του δασκάλου, ο δρόμος του θεραπευτή.

Αυθόρμητα, στο τέλος της συνάντησης, κάποιος φώναξε ‘group hug!’ και πριν το καταλάβουμε είχαμε γίνει ένα κουβάρι στη μέση του δωματίου, μια αγκαλιά. Ήταν γλυκό το συναίσθημα, αυτή η συνάντηση με αγνώστους, πρώτη φορά μαζί, που κατέληξε σε μια τόσο ζεστή αγκαλιά.

Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που μου δίνουν ελπίδα ότι μέσα σε αυτό το χάος και το αδιέξοδο υπάρχει τρόπος να δημιουργήσουμε ρωγμές, να συνδεθούμε και να πάρουμε δύναμη ο ένας από τον άλλον. Μαρία, Μυρσίνη, Διονύση, Λάουρα, Αλέξανδρε, Κωνσταντίνα, Μαρίνα σας ευχαριστώ! Καλή αντάμωση με τον καινούργιο χρόνο…

Dec 152016
 

 

Ξεκινάει το ταξίδι του στον κυβερνοχώρο το ανανεωμένο site του Processwork Greece (www.processwork.gr). Αυτό το domain, μέχρι το 2014 φιλοξενούσε τις δραστηριότητες της Λένας Ασλανίδου, της Αλεξάνδρας Βασιλείου και της Λίλης Βασιλείου. Τα χρόνια πέρασαν, οι processworkers στην Ελλάδα αυξήθηκαν. Οι τρεις αρχικές συνεργάτιδες μετέφεραν τις δραστηριότητες τους στο Processwork Hub. Από σήμερα το www.processwork.gr είναι η διαδικτυακή σελίδα που εκπροσωπεί όλο το δίκτυο των επαγγελματιών του Processwork στην Ελλάδα. Tο πρώτο μας συλλογικό εγχείρημα είναι η διοργάνωση του Worldwork 2017 που θα γίνει στο Πόρτο Χέλι τον Απρίλιο 2017!

Dec 152016
 

Πρόσκληση από την Εστία Προσφύγων της Άρσις

Την Παρασκευή 16/12, και ώρες 16.00-17.30, σας περιμένουμε όλες και όλους στον πολυχώρο Art Garage, Σολωμού 13 στα Εξάρχεια, στο μικρό bazaar της Εστία Προσφύγων – ΑΡΣΙΣ! Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να εκθέσουμε:

  • τα νέα μας υ-π-έ-ρ-ο-χ-α ημερολόγια γραφείου για το 2017, που θα έχουν μόλις καταφτάσει ζεστά ζεστά, και περιλαμβάνουν ζωγραφιές παιδιών που μένουν ή έμειναν μέσα στο 2016 στην Εστία, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της παιδαγωγικής μας υπεύθυνης,
  • τα πανέμορφα περικάρπια, καρφίτσες και άλλα, που δημιουργούν εδώ και πολύ καιρό οι φιλοξενούμενες γυναίκες της Εστίας μας, με την πολύτιμη βοήθεια της υπεύθυνης του χειροτεχνικού εργαστηρίου μας.

Θα χαρούμε πολύ να ξανασυναντηθούμε ή να γνωριστούμε, και είμαστε σίγουρες/οι ότι θα ενθουσιαστείτε με τα έργα μας, που είναι εξάλλου ό,τι πρέπει για γιορτινά δώρα!

Dec 132016
 

Το blog του Processwork Hub έκλεισε τα δέκα του χρόνια. Μέσα σε αυτά τα χρόνια δέχτηκε επισκέψεις από γνωστούς και άγνωστους. Τα στατιστικά του wordpress αναφέρουν 1.502 ποσταρίσματα, 56.201 επισκέπτες με 154.650 αναγνώσεις.

Το blog ξεκίνησε λιτά, με ανακοινώσεις για δραστηριότητες του Processwork στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, άρθρα και βίντεο. Όσο τα πράγματα γύρω μας άρχισαν να κλονίζονται, το blog άρχισε να παίρνει θέση. Με αρχή το σεβασμό στη διαφορετικότητα και στην ποικιλομορφία του κόσμου, ενθαρρύνει το διάλογο. Ένα διάλογο που πιστεύει ότι πρέπει να γίνεται δια ζώσης, σε φόρουμ, συναντήσεις, μαζώξεις ανθρώπων. Το blog είναι ένας από τους τρόπους μας να παραμένουμε σε επαφή μαζί σας. Να μοιραζόμαστε αυτά που αγαπάμε, αυτά που μας δίνουν ελπίδα, αυτά που μας προβληματίζουν.

Το διαδίκτυο έχει αλλάξει κώδικες. Παλιά, έμπαινες σε ένα site,  σε ένα blog και διάβαζες κείμενα. Τώρα, ανοίγεις το facebook και όλα είναι εκεί στον τοίχο σου – ολιγόλογα, πιο εικονογραφημένα, με λιγότερο χρόνο για αναστοχασμό και ανάλυση.  Μεγαλύτερη ταχύτητα ερεθισμάτων, λιγότερος χρόνος για απορρόφηση.

Έχουμε επηρεαστεί κι εμείς από τους κώδικες της εποχής. Εδώ είμαστε όμως, με λίγο πιο αραιή παρουσία. Για να δούμε. Tι θα φέρει η επόμενη δεκαετία αυτής της γωνιάς του διαδικτύου;

 Posted by at 12:05  Uncategorized  Comments Off on Το blog του Processwork Hub συμπλήρωσε την πρώτη του δεκαετία…