Jan 312016
 

 

to pio kryo kalokairi

Πηγή: Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ

Ένας εργαζόμενος πατέρας, μια εργαζόμενη μητέρα, δυο παιδιά που αναγκάζονται να δουλεύουν για να βγάλουν τα προς το ζην, εγκαταλείπουν τον τόπο τους που έχει γίνει επικίνδυνος, τη ζωή τους που έχει γίνει αβίωτη, τις οικογένειές τους που δεν μπορούν να ακολουθήσουν, για να αρχίσουν μια ζωή που θα τους επιτρέπει να σκέφτονται όχι πια με τη μέρα και τον μήνα, αλλά να σχεδιάσουν το μέλλον τους εν ειρήνη, να δουλέψουν, να σπουδάσουν, να ζήσουν ανάμεσά μας με ίσα δικαιώματα στη συμμετοχή, στη δημοκρατία, στην κοινωνία, στον πολιτισμό. Οι ιστορίες είναι βασισμένες σε πραγματικές αφηγήσεις προσφύγων που συναντήσαμε στην Αθήνα και στο Βερολίνο. Ιστορίες τυχαίες, χωρίς ιδιαίτερες κορυφώσεις. Διαλέξαμε να τις μετατρέψουμε σε κόμικς για να ξεγελάσουμε τη δραματικότητα χωρίς να χάσουμε τη λεπτομέρεια της αφήγησης. Τα βασικά πρόσωπα των ιστοριών μας είναι άνθρωποι που θα μπορούσαν ίσως να είναι μέλη της οικογένειάς μας, φίλοι μας, γείτονες. Είναι όμως σίγουρα άνθρωποι που στο κοντινό μέλλον θα γίνουν οι συνάνθρωποί μας στις κοινωνίες μας, στους τόπους μας. Ας τους υποδεχτούμε.

Το Παράρτημα Ελλάδας του Ιδρύματος έχει ήδη εκδώσει το βιβλιαράκι Η μετανάστευση στην Ελλάδα: Έντεκα μύθοι και περισσότερες αλήθειες, γραμμένο από την Ελένη Τάκου και τον Βασίλη Παπαστεργίου, το οποίο αποδομεί τους συνήθεις μύθους που κυκλοφορούν και διαδίδονται στην ελληνική κοινωνία. Το κείμενο εκείνο εξετάζει το διάστημα έως και τις αρχές του 2015. Με την απότομη αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, θεωρήσαμε αναγκαίο να συμβάλουμε εκ νέου στον δημόσιο διάλογο, με μια έκδοση που στρέφεται σε πραγματικές ιστορίες ανθρώπων. Η έκδοση συμπληρώνεται από ένα λογοτεχνικό κείμενο και δύο μικρά δοκίμια για τη μετανάστευση.

Το κόμικ, όπως και όλες οι εκδόσεις του Ιδρύματος, διατίθεται δωρεάν. Για αντίτυπα, ελάτε σε επαφή με το Παράρτημα Ελλάδας.

Jan 282016
 

12540590_770083886429820_3259466357137928797_n

Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το συνέδριο που οργανώνουν οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο!

Πρόγραμμα συνεδρίου « Η αγάπη δημιουργεί οικογένειες»

13/2/2016
 10:00-10:30 Εγγραφές  σύντομος χαιρετισμός Προέδρου

10:30- 12:30 Βιωματικά εργαστήρια, εργασία σε ομάδες, workshops

1. Έλενα Όλγα Χρηστίδη Ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. (20 άτομα)

 «Πώς μιλάμε στα παιδιά μας για την οικογένειά μας, πώς αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες και τις διακρίσεις που δεχόμαστε ως λοατκι γονείς.” Σε αυτό το βιωματικό εργαστήριο εξετάζουμε τις στιγμές που δυσκολεύουν κάθε γονιό: όταν τα παιδιά ζητούν απαντήσεις. Πώς προετοιμαζόμαστε για αυτές τις στιγμές, πώς αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον και τις κοινωνικές πιέσεις, πώς διατηρούμε την καλή επικοινωνία με τα παιδιά μας σε λοατκι ζητήματα. Το εργαστήριο απευθύνεται τόσο σε λοατκι γονείς όσο και σε λοατκι άτομα που σκέφτονται ή θα ήθελαν να γίνουν γονείς.

Η Έλενα Όλγα Χρηστίδη είναι ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια. Ασχολείται με ζητήματα διακρίσεων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συμμετέχει ενεργά σε θέματα, προβλήματα και διεκδικήσεις που αφορούν τη λοατκι κοινότητα. Προσφέρει υπηρεσίες αυτογνωσίας, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε άτομα και ομάδες.

2. Μαρία Παπαφιλίππου, MSc Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Οικογενειακή-Συστημική Σύμβουλος, ιδρύτρια της Attachment Parenting Hellas. (20 άτομα)

Κατά το Attachment Parenting, η Θετική Διαπαιδαγώγηση ενσωματώνει τη βασική φιλοσοφία του, δηλαδή «συμπεριφέρσου στα παιδιά με τον τρόπο που θα ήθελες κι εσύ να σου συμπεριφέρονται αν ήσουν εσύ το παιδί».
Η Θετική Διαπαιδαγώγηση ενθαρρύνει και ενδυναμώνει το συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά και συνεπώς τα παιδιά μαθαίνουν και επιθυμούν να αυτορρυθμίζονται. Βασίζεται στη δημιουργία ενός θετικού οικογενειακού περιβάλλοντος, το οποίο επιτρέπει και ενθαρρύνει τα παιδιά να το εξερευνήσουν και να μάθουν από και μέσα σε αυτό.
Βασίζεται στην ιδέα ότι άμα συμπεριφερόμαστε στα παιδιά με σεβασμό και αγάπη, τότε θα αναπτύξουν σταδιακά ένα δικό τους μοντέλο εσωτερικής πειθαρχίας και ενσυναίσθησης, που είναι και ο στόχος της Θετικής Διαπαιδαγώγησης.
Η φύση της είναι προ-ενεργητική, δηλαδή βασίζεται πολύ στην πρόληψη και στο παράδειγμα των γονέων καθώς και στη θετική επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά.

Στο workshop Θετικής Διαπαιδαγώγησης θα έχετε την ευκαιρία, μέσα από βιωματικές ασκήσεις, να αποκωδικοποιήσετε τις συμπεριφορές των παιδιών σας, να εντοπίσετε ποιες ανάγκες τους επικοινωνούν και πώς μπορείτε να τα βοηθήσετε με θετικό τρόπο, ώστε να αποκτήσουν πολύτιμες δεξιότητες ζωής, όπως αυτεπίγνωση, αυτορρύθμιση, κινητοποίηση, ενσυναίσθηση και άλλες κοινωνικές δεξιότητες, που συνιστούν τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Το workshop απευθύνεται σε γονείς παιδιών ηλικίας 0-19 χρονών και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον κόσμο της Θετικής Διαπαιδαγώγησης.

3. Εύα Σπίνου, Ελένη Χουβαρδά (20 άτομα) “Εξερευνώντας τον δρόμο προς τη δημιουργία Λοατκι οκογενειών” 1ο μέρος Βιωματικές ασκήσεις και ενδυνάμωση ομάδας 2ο μέρος Ανοιχτή συζήτηση για θέματα που αφορούν τις λοατκι οικογένειες.

Ελένη Χουβαρδά – Ψυχοθεραπεύτρια  Εύα Σπίνου – Ψυχολόγος

Η Εύα Σπίνου γεννήθηκε στηνΑθήνα το 1981. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου. Εκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο πάνω στις Θεραπευτικές Ομάδες για Σεξουαλικές Μειονότητες (Therapeutic groups on Sexual Minorities). Επίσης, ολοκλήρωσε την Εκπαίδευση στην Θεραπεία Μετατραυματικού Στρες (Bodynamic PTSD Training), όπως και την βασική εκπαίδευση στην Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεία (Bodynamic Foundation Training). Εξειδικεύεται στην Συμβουλευτική σε θέματα Σεξουαλικού προσανατολισμού και Ταυτότητας φύλου και η θεραπευτική της προσέγγιση βασίζεται στην Ολιστική θεώρηση του Ανθρώπου ως Σώμα-Νους-Πνεύμα, κατά την οποία η ύπαρξη δυναμικής ισορροπίας ανάμεσα σε αυτούς τους παράγοντες επιτρέπει στο άτομο να ζει δημιουργικά και ελεύθερα, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις και τις επιδιώξεις του.  Έχει ξεκινήσει την ιδιωτική της πρακτική από το 2009 και προσφέρει τις υπηρεσίες της μέσα από ατομικές συνεδρίες, συμβουλευτική ζεύγους και ομάδες αυτογνωσίας. Επίσης, συντονίζει επιμορφώσεις επαγγελματιών ψυχικής υγείας σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου μέσω σεμιναρίων αλλά και εποπτείας. http://www.evaspinou.com/viografiko/

Ελένη Χουβαρδά: Msc, Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής εταιρίας. Από το 2002 παρακολουθει εκπαιδευτικά σεμινάρια της προσέγγισης του Process Work (Δουλειά με τη διεργασία) και συμμετέχει σε ομάδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εργάζεται ιδιωτικά στην Αθήνα παρέχοντας ατομική ψυχοθεραπεία.

Η Ελένη Χουβαρδά και η Εύα Σπίνου έχουν συνεργαστεί στην τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης 1528 για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου

4. Ανακοίνωση  διπλωματικής  μεταπτυχιακής εργασίας της  Ευμορφίας Γκαμούλου   τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δ.Π.Θ που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή μελών των «Οικογενειών Ουράνιο Τόξο»

Διαδραστική  συζήτηση σε ομάδες  για τα στερεότυπα   και την γονεϊκότητα όταν σχετίζεται με lgbtqi ανθρώπους

12:30-13:00 διάλειμμα για καφέ

13:00 -14:00 ολοκλήρωση των βιωματικών εργαστηρίων , workshops και εργασίας σε ομάδες

14:00- 14:30 Ενημέρωση της ολομέλειας για όσα τελέστηκαν στα βιωματικά εργαστήρια, , τα workshops και την διαδραστική εργασία σε ομάδες.

14:30- 16:00 μεσημεριανό διάλλειμα

16:00 Χαιρετισμοί από θεσμικούς φορείς

16:30- 18:30

  • Βασίλης Σωτηρόπουλος Δικηγόρος πάρ’ Αρείω Πάγω “Επιλογές που παρέχει το σύμφωνο συμβίωσης και δικαιώματα που αποκλείονται”
  • Λίνα Παπαδοπούλου,  Αναπληρώτρια  Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου, Νομική Σχολή ΑΠΘ «Ομόφυλα ζευγάρια και υποβοηθούμενη αναπαραγωγή»
  • Δήμητρα Κογκίδου, Καθηγήτρια ΠΤΔΕ ΑΠΘ (Θέμα: θα καθοριστεί)
  • Χάρης Παπαδόπουλος ,  Σχολικός Σύμβουλος  της 10ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής ((Θέμα: θα καθοριστεί)

18:30 18:50 Διάλειμμα  είκοσι λεπτών για καφέ

18:50 19:00 Ανάγνωση του δεύτερου εικονογραφημένου βιβλίου για παιδιά που εξέδωσαν οι «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» με τίτλο  «Η Αλίκη κοιτάζει στον καθρέφτη» από την ηθοποιό Τζούλη Σούμα και προβολή των εικόνων του σε video wall

19:00 20:30

  • Αγγελική Γιαννικοπούλου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ΤΕΑΠΗ, Πανεπιστήμιο Αθηνών « Ομο-γονεϊκές οικογένειες σε εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά»
  • Μαίρη Λεοντσίνη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΕΑΠΗ – ΕΚΠΑ«Η συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης και η άρνηση της παιδοθεσίας.»
  • Μαριανέλλα Κλώκα (συντάκτρια του ελληνικού γραφείου του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Pressenza) “Οικογένειες ΛΟΑΤ και ΜΜΕ στην Ελλάδα”

14/2/2016

10:00 – 10:30 Έναρξη των εργασιών  στην ολομέλεια

10:30- 12:30 Βιωματικά εργαστήρια, εργασία σε ομάδες, workshops

1. Λένα Ασλανίδου, M.P.W. και Αλεξάνδρα Βασιλείου, Ph.D. – εκπαιδεύτριες ενηλίκων  http://processworkhub.gr – «Η  γονεϊκότητα ως ταυτότητα κι ως ρόλος»  (30 άτομα)

Σε αυτό το βιωματικό εργαστήριο θα εξερευνήσουμε τη γονεϊκότητα ως προσωπική και κοινωνική ταυτότητα και ως ρόλο. Θα αναζητήσουμε συνδέσεις και πιθανές συγκρούσεις ανάμεσα στη δική μας κατανόηση / εμπειρία του ρόλου και αυτής που επικρατεί στο κυρίαρχο ρεύμα της κοινωνίας μέσα στην οποία ζούμε. Θα κάνουμε ατομική δουλειά, καθώς επίσης και δουλειά σε δυάδες και στην ολομέλεια.

2. Γιώργος Μπρεκουλάκης Ψυχολόγος, M.Sc. Παντείου Πανεπιστημίου, Συνεργάτης Attachment Parenting Hellas – Εργαστήριο  “Attachment Parenting”.  (20 άτομα )

Περιγραφή: Το Attachment Parenting είναι μια πρακτική σχετικά με την φροντίδα ανάπτυξης ασφαλούς συναισθηματικής σχέσης μεταξύ γονέα- παιδιού. Στο εργαστήριο θα διερευνήσουμε πώς η αμφίδρομη σχέση γονέα- παιδιού διαμορφώνει την συναισθηματική ανάπτυξη του αναπτυσσόμενου εγκεφάλου του παιδιού και ποιες γονεϊκές δεξιότητες βοηθούν στην ανάπτυξη ασφαλούς συναισθηματικού δεσμού.

Ο Γιώργος Μπρεκουλάκης  είναι  Ψυχολόγος, M.Sc. Παντείου Πανεπιστημίου, Συνεργάτης Attachment Parenting Hellas, www.brekoulakis.gr

3. Λύο Καλοβυρνάς – Γιατί (δεν) θέλω να γίνω μαμά/μπαμπάς;  (20 άτομα)

Ένα βιωματικό εργαστήρι για λοατ άτομα που σκέφτονται να (μη) γίνουν γονείς.

Σ’ αυτό το βιωματικό εργαστήρι θα εξετάσουμε τι σημαίνει γονεϊκότητα για μας, τις μας κινητοποιεί ή μας εμποδίζει να γίνουμε γονείς, τις κοινωνικές πιέσεις, το κύρος και τα συναισθήματά μας για αυτό το κοινωνικά φορτισμένο ζήτημα. Απευθύνεται σε λοατ γυναίκες και άντρες

Ο Λύο Καλοβυρνάς είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας. Από το 2012 συντονίζει εργαστήρια και ομάδες για γυναίκες με θέμα τη (μη) μητρότητα και τις κοινωνικές πιέσεις που υφίστανται οι γυναίκες να γίνουν μητέρες, ομάδες αυτογνωσίας για γκέι άντρες και ομάδες για τη γυναικεία σεξουαλική επιθυμία.http://www.webtherapy.gr/

4. Άσπα Χαλκίδου   Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου (θα καθοριστεί)

Θα ακολουθήσει  βιωματική-διαδραστική  συζήτηση  σε ομάδες  για την (μη) εμπλοκή (μη) συμμετοχή σε ακτιβιστικές ομάδες 

12:30-13:00 διάλειμμα για καφέ

13:00 – 14:00 Ολοκλήρωση των βιωματικών εργαστηρίων , workshops και εργασίας σε ομάδες

14:00- 14:30 Ενημέρωση της ολομέλειας για όσα τελέστηκαν στα βιωματικά εργαστήρια, , τα workshops και την διαδραστική εργασία σε ομάδες.

14:30ως 16:15 μεσημεριανό διάλλειμα (κατά τη διάρκεια του διαλλείματος θα γίνει η μηνιαία κλειστή συνάντηση γονέων της ομάδας)

16:30-17:30 Χαιρετισμοί πολιτικών κομμάτων

17:30 -18:30 Εισηγήσεις –τοποθετήσεις οργανώσεων

 18:30 18:50 Διάλειμμα  είκοσι λεπτών για καφέ

18:50 19:30 Εισηγήσεις –τοποθετήσεις οργανώσεων

19:30-20:00 Καταγραφή των θέσεων και των διεκδικήσεων σε σχέση με την γονεϊκότητα  των  lgbtqi ανθρώπων σε ένα κείμενο μανιφέστο.

20:00 Λήξη των εργασιών του συνεδρίου

Για τη φόρμα συμμετοχής, ένα κλικ εδώ…

 Posted by at 15:22  συνέδρια  Comments Off on Πρόγραμμα συνεδρίου « Η αγάπη δημιουργεί οικογένειες»
Jan 222016
 

grprplb

Η ανοιχτή διεργασίας ομάδας του Ιανουαρίου, σήμερα Παρασκευή 22/1 στις 7.00 – 9.00 μμ στο Καλαμάκι (Γιαννάρου 17, στάση τραμ ‘Πικροδάφνη’). Σε αυτήν τη συνάντηση η διεργασία ομάδας θα εμπλουτιστεί για άλλη μια φορά από το θέατρο Playback με τη συμμετοχή μελών της ομάδας τo Processwork συναντάει το θέατρο Playback!

“Βαθιά Δημοκρατία είναι η αίσθηση ότι ο κόσμος είναι εδώ για να μας βοηθήσει να γίνουμε ολόκληροι και ότι εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τον κόσμο να γίνει ολόκληρος” — Arnold Mindell

Οι συναντήσεις Διεργασίας Ομάδας στηρίζονται σε μια συναισθηματική στάση “Βαθιάς Δημοκρατίας” και είναι ανοιχτές σε όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν θέματα και προβλήματα που αφορούν την ζωή μας, ως κοινωνικά και πολιτικά άτομα, στα πλαίσια της ομάδας. Το θέμα επιλέγεται στην κάθε συνάντηση από την ομάδα. Η συναντήσεις αυτές είναι χωρίς κόστος.

Jan 182016
 

Untitled 1

Το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ), σας προσκαλεί σε 5 βιωματικά εργαστήρια με θέμα:

“5 Εργαστήρια σε μια Διαδραστική Συνάντηση”

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 και ώρες 14:30 – 20:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων (Κέντρο Τύπου) της Γ. Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Αθήνα).

Παρακάτω τα σχετικά έντυπα:

Πρόσκληση

Αίτηση συμμετοχής

Jan 182016
 

IMG_7158

Κάθε χρόνο, εδώ και έντεκα χρόνια (!) το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) του Πανεπιστημίου Αθηνών  οργανώνει τη Θεματική Εργαστηριακή Βδομάδα με θέμα Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Υπεύθυνη οργάνωσης της θεματικής βδομάδας είναι η Αλεξάνδρα Ανδρούσου.

Φέτος, είχα την τύχη να συμμετάσχω στην ομάδα των συντονιστών των εργαστηρίων. Το Σάββατο λοιπόν κάναμε ένα βιωματικό εργαστήρι με θέμα ‘Η δική μας ματιά στην προσφυγική κρίση.’ Απίστευτος ο πλούτος της ομάδας!  Με ενεργή συμμετοχή, με ενδιαφέρον και προσωπικό ψάξιμο αναζητήσαμε τη δική μας ματιά, πως μεταβάλλεται σε συνθήκες κρίσης και στρες, πως επηρεάζεται από τη θέση μας μέσα στο μεγαλύτερο σύστημα την κάθε στιγμή.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αλεξάνδρα Ανδρούσου για την πρόσκληση και στον Πέτρο Χαραβιτσίδη, Διευθυντή του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών για τη φιλοξενία. Καθώς και σε όλη την ομάδα φοιτητριών και συντονιστριών/συντονιστών που ήταν εκεί και έδωσαν ψυχή στο εργαστήρι!

  IMG_7165  IMG_7166

Jan 122016
 

cartoon1404

Ομάδα Επαγγελματικής Εποπτείας: η οπτική του Processwork μέσω ανάλυσης περιστατικών

Λένα Ασλανίδου MPW, Αλεξάνδρα Βασιλείου, PhD, Λίλη Βασιλείου, PhD

Β΄ Κύκλος: Ιανουάριος – Απρίλιος 2016
7 συναντήσεις: 15/1/16, 29/1/16, 12/2/16, 26/2/16, 18/3/16, 8/4/16, 22/4/16

Σε αυτές τις επιμορφωτικές συναντήσεις θα εστιάσουμε στην ανάλυση περιστατικών βάσει της οπτικής του Processwork. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εστιάσουν σε θέματα εποπτείας που αφορούν συγκεκριμένα περιστατικά από τη δουλειά τους. Η εποπτεία θα γίνεται εναλλάξ από μια από τις τρεις συντονίστριες.

Διαδικαστικά

Τόπος: Γιαννάρου 17, ‘Aλιμος (1η Στάση Καλαμακίου, στάση τραμ “Πικροδάφνη”)
Ώρες: Παρασκευή 7.00 – 9.00 μ.μ.
Κόστος: 140 €

Εγγραφή: Για να κλείσετε θέση στείλτε τη Δήλωση Συμμετοχής με εμαιλ στη διεύθυνση processworkhub@gmail.com.

Jan 122016
 

ppepoll

Η φίλη και συνάδελφος Julie Diamond έχει ασχοληθεί για πολλά χρόνια με το θέμα της ισχύος. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το καινούργιο της βιβλίο, ένα ‘εγχειρίδιο χρήσης’ της ισχύος.

Ενώ είναι σχετικά εύκολο να περιγραφούν αποτυχίες ηγεσίας και κατάχρηση ισχύος (καθώς και οι αιτίες τους και οι συσχετισμοί), είναι πολύ πιο δύσκολο να οριστεί η υγιής και αποτελεσματική χρήση ισχύος, καθώς και το πώς μπορεί αυτή να διδαχθεί, να μαθευτεί και να αναπτυχθεί.

Η Julie, μαζί με συναδέλφους ακαδημαϊκούς, συμβούλους και coaches έχει δημιουργήσει το site Power in the Public Eye όπου οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν να ‘ψηφίσουν’ σχετικά με την συμπεριφορά των υποψήφιων για το χρίσμα του υποψηφίου προέδρου στις επερχόμενες εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών. Το ερώτημα που απαντούν οι επισκέπτες της σελίδας είναι ‘ποιος υποψήφιος/ποια υποψήφια κάνει την καλύτερη χρήση ισχύος;’.

Η ερώτηση απευθύνεται σε όλους κι όλες μας, όχι μόνο στους ψηφοφόρους των ΗΠΑ. Αν παρακολουθείς τις διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και θες να εκφράσεις τη γνώμη σου, κάνε ένα κλικ στο Power in the Public Eye και απάντησε τις ερωτήσεις. Θα συμβάλεις έτσι στην ερευνητική δουλειά μιας ομάδας αξιόλογων ανθρώπων.

Jan 082016
 

Power-A-Users-Guide

Κυκλοφόρησε το καινούργιο βιβλίο της φίλης και συναδέλφου Julie Diamond! Ένας ‘οδηγός χρήσης’ της ισχύος. Το περιμένουμε στο ταχυδρομείο…

Πηγή: Julie Diamond

Power Corrupts—Absolutely, But Not Inevitably

Why do some people abuse power while others don’t?

From bosses to parents, politicians to protesters, power is in the hands of everyone, everywhere. And yet we struggle to use and understand it.

Power is fundamental to human existence. It’s a force we’ve recognized as part of our condition since day one. For as long as people have formed groups, there have been relationships structured by power, hierarchy, dominance, status, and control. But power is not only a social phenomenon—it’s a psychological one. When we struggle with ourselves over competing drives and desires, feelings of inferiority and superiority, and with habits, addictions, and discipline, power is at play. We use it every day to make choices, from the mundane—“eggs or oatmeal?”—to the life-altering decisions concerning jobs, partners, and long-term objectives.

We need a better approach to power. People want to use their power more effectively, to make an impact, to work across difference, and to solve our complex social problems. But when we use power poorly, those around us suffer and become disengaged. As a result, we lose their valuable contributions.

This book synthesizes my interactions with leaders around the world. It’s a guide for everyone in every position of authority. Think of it as a “driver’s ed” for power, designed to help you discover and use your power fully, creatively, and responsibly. It will teach you how to develop your authority and find the inner strength within: your personal power.

Ένα κλικ εδώ για να διαβάσεις ένα απόσπασμα από το βιβλίο (αγγλικά)

Ένα κλικ εδώ για να παραγγείλεις το βιβλίο online

Jan 072016
 

Μια σειρά animation video που δημιούργησε η Amy Mindell για να εξηγήσει τις αρχές του worldwork. Ένα project που χρειάστηκε έξι χρόνια να ολοκληρωθεί. 40 βιντεάκια, διάρκειας κάτω των 10′, που εξηγούν βήμα-βήμα τις αρχές και μεθόδους του worldwork. Εδώ το εισαγωγικό βίντεο κι ένα κλικ στη σελίδα των Arny και Amy Mindell για τα υπόλοιπα!

 

 
ww outline