Dec 202006
 

Τα αθώα θύματα της κακοποίησης δεν μπορούν να μιλήσουν. Μπορείς όμως εσύ. Δεν ζητάμε χρήματα. Ζητάμε να ανάψεις ένα κερί. Όσο περισσότερα κεριά ανάψουμε, τόσο πιο δυνατή γίνεται η φωνή μας.

Αυτή η δράση θα χρησιμοποιηθεί για να ενθαρρύνει κυβερνήσεις, πολιτικούς, οικονομικούς οργανισμούς, εταιρίες τεχνολογίας και υπηρεσίες δίωξης εγκλήματος να σβήσουν την οικονομική βιωσιμότητα της online κακοποίησης παιδιών.

Άναψε το κερί σου στο Light A Million Candles

Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε την εμπορική βιωσιμότητα των Internet Sites που καταστρέφουν τη ζωή αθώων παιδιών.

Dec 182006
 

The Paradox of Illness
by Pierre Morin, M.D., Ph.D.

Το άρθρο αυτό είναι στα Αγγλικά. Διαπραγματεύεται την ασθένεια σαν ευκαιρία για αλλαγή και ανάπτυξη προς την εξατομίκευση. Από αυτήν τη σκοπιά, η πρόκληση μέσα στην ασθένεια δημιουργεί ενέργεια για προσωπικό μεγάλωμα και η ασθένεια από΄πληγή’ μπορεί να μεταμορφωθεί σε δύναμη για τον άνθρωπο που υποφέρει.

Dec 172006
 

(ένα ευχαριστώ στην ΒΣ που μου έστειλε το link σε αυτό το site!)

με δικά τους λόγια:

To UFU (underground free university) είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε στο υπόγειο του στεκιού μεταναστών με σκοπό την ελεύθερη και αυτοοργανωμένη διάδοση και εξερεύνηση της γνώσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αρχικά, δημιουργήθηκε απλά ένας χώρος για χρήση Internet και μετά η υποδομή που είχε συγκεντρωθεί από παλιούς υπολογιστές έδωσε το έναυσμα να αναπτυχθεί η ιδέα της ανταλλαγής γνώσεων. Έτσι, τα μαθήματα ξεκίνησαν την άνοιξη του 2005.

Οι περισσότεροι/ες μαθητές και μαθήτριες του είναι μετανάστες/ριες από τα μαθήματα ελληνικών που γίνονται στο στέκι, από την ομάδα δασκάλων των “πίσω θρανίων”. Οι κύκλοι μαθημάτων διαρκούν περίπου 2 μήνες και καλύπτουν τόσο τις βασικές γνώσεις για το χειρισμό υπολογιστών όσο και πιο εξελιγμένα προγράμματα. Φυσικά, οι “δασκάλες” και οι “δάσκαλοι» του UFU έχουν να μάθουν πολλά από τους μαθητές και τις μαθήτριες τους μιας και δεν έχουν καμία διδακτική εμπειρία. Πολύ θα θέλαμε μέσα από τα μαθήματα, μαθητές και μαθητριές μας να αρχίσουν να διδάσκουν.

Εκτός των μαθημάτων, στο ufu λειτουργεί ανακύκλωση-αναδιανομή υπολογιστών. Εκτυπωτές, σκληροί δίσκοι, σκάνερς και ποντίκια, αν λειτουργούν, χαρίζονται σε όποιον/α έχει ανάγκη ή ανανεώνουν την υποδομή του ufu. Αν πάλι δεν λειτουργούν, ειτε μετατρέπονται σε διακοσμητικά, είτε στέλνονται για ανακύκλωση. Το ufu φιλοδοξεί να σπείρει τον ιό της γνώσης και σε άλλους κοινωνικούς χώρους, παρέχοντας (με τη βοήθειά σας) υλικοτεχνική υποδομή για αντίστοιχα εγχειρήματα.

Tα μαθήματα γίνονται χωρίς αντίτιμο (free όπως freedom που λένε και στο ανοιχτό λογισμικό!), όπως και η πρόσβαση στο ίντερνετ ή η “περίθαλψη” υπολογιστών.

Το UFU σε χρειάζεται! Αν θές μπορείς πολύ εύκολά να βοηθήσεις την προσπάθεια. Φέρνοντας έναν παλιό υπολογιστή, ή μεμονωμένα κομμάτια για να βελτιώσουμε την υποδομή μας, συμμετέχοντας ενεργά ως δάσκαλος/α αν έχεις γνώσεις πάνω σε κάποια προγράμματα.

Dec 102006
 

Jung and Process Work: A letter to C.G. Jung on his 125th Birthday
by Arnold Mindell, Ph.D.

Ένα γράμμα του Arnold Mindell στον C.G. Jung, για τα 125α γενέθλια του. Αυτό το άρθρο είναι στα Αγγλικά. Δημοσιεύτηκε στο βιβλίο της Marianne Schiess’s “LIEBER C.G. JUNG; Was Ich Ihnen Schon Immer Sagen Wolte”, ένα από τα 13 άρθρα γραμμένα από Γιουνγκιανούς αναλυτές.

Dec 082006
 

Μερικά σχόλια που κάναμε καθώς κλείναμε τη διεργασία.

… τι έχουμε χάσει και το ψάχνουμε μέσα από τα λεφτά;
… αν με ρωτήσεις ‘τι είναι για σένα τα λεφτά;’, θα σου πω, ζεστασιά…
… μου έλειψε η πρόκληση, δεν μπόρεσα να ταυτιστώ με τίποτα. Σα να θέλω κάτι πιο ακραίο για να αντιδράσω…
… να μη ξεχνάω ότι μπορώ!
… ακόμα κι αν αποκτήσω λίγο περισσότερα ή βρεθώ με λίγο λιγότερα, το θέμα είναι, ότι εγώ θα είμαι ο ίδιος. Κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάω.
… μέσα στα χρήματα είναι μια αίσθηση πολύτιμη, αυτή ότι τα πράγματα είναι ‘εφικτά’. Αν δεν θυμάμαι αυτό, κι αν δεν το νιώσω συνειδητά, κινδυνεύω να βρεθώ σε ένα φαύλο κύκλο με τα λεφτά.
… σπάνια θα δεις πέντε οικονομικές πραγματικότητες σε ένα δωμάτιο. Δεν αισθάνομαι ότι επικοινώνησα όσο ήθελα.
… θυμώνω, γιατί τελικά το χρήμα μας απομονώνει, μας σιωπά, φέρνει ενοχές, και σταματάει τη σχέση.

… τόσες εμπειρίες και ποιος να τις καταλάβει;

Επειδή οι παλιές αγάπες δεν κρύβονται….

για όσους χαμογελάνε με τεχνικές μαεστρίες…

Dec 042006
 

Some Thoughts on the Development of Worldwork
by Jan Dworkin, Ph.D.

Το άρθρο αυτό είναι στα Αγγλικά. Περιγράφει την εξέλιξη της Δουλειάς Με Τον Κόσμο (Worldwork) μέσα στα τελευταία χρόνια.